El rector demana a la delegada del Govern que retire els càrrecs contra els estudiants, i li trasllada el malestar universitari per la desmesura policial

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha demanat a la delegada del Govern, Paula Sánchez de León, que retire els càrrecs contra els estudiants detinguts els darrers dies. La petició s’ha efectuat en el transcurs d’una reunió, celebrada a instàncies de Sánchez de León, aquest dimecres, a la seu de la Delegació. El rector ha traslladat a la delegada el malestar de nombrosos col·lectius universitaris (sindicats, centres, departaments...) amb l'actuació policial dels darrers dies.

També es trobava present el rector de la Universitat Politènica, Juan Juliá. El rector Esteban Morcillo ha remarcat la importància dels valors de l’educació pública i de la universitat pública, especialment en un context de crisi econòmica, i ha recordat el compromís de la comunitat universitària en el manteniment d’un sistema d’ensenyament superior públic de qualitat.

Esteban Morcillo ha explicat que un rector representa la comunitat universitària. Finalment, ha demanat l’establiment de ponts de diàleg, i ha reiterat que les universitats són espais de debat i d’intercanvi d’idees. “La Universitat és un espai plural i obert al diàleg”, ha afegit. I ha conclòs: “Sense estudiants no hi ha universitat”.

Prèviament a la reunió amb la Delegada del Govern, el rector s’ha reunit amb els sindicats CCOO, STEPV, UGT i CSIF, amb els quals han signat un conveni. En el transcurs d’aquest acte, el rector ha recollit la preocupació dels representants sindicals sobre l’acció policial durant les mobilitzacions d’aquesta setmana.
 

Data d'actualització: 23 de de febrer de 2012 08:00.

Llista de notícies