Els rectors demanen que l’educació superior, la investigació i la innovació siguen considerades “una inversió i no un gasto”

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha llegit aquest dilluns, dia 10 de desembre, un comunicat conjunt dels rectors i rectores de les universitats espanyoles, on es demana que l’educació superior, la investigació i la innovació siguen considerades “una inversió i no un gasto”. El rector ha afegit un text específic de la Universitat de València on es reitera l’oposició a mesures polítiques que afecten el PAS i el PDI, i que incrementen les taxes per als estudiants.

El document es titula ‘La Universidad, garantía de futuro’, i es pot consultar íntegrament, amb els paràgrafs específics de la Universitat de València, clicant ací.

En el comunicat redactat per la totalitat de de rectors i de rectores, es mostra la preocupació de la comunitat universitària per les retallades en educació superior i en investigació científica previstes en el pressupost de l’Estat per a 2013.

En la part afegida pel rector Esteban Morcillo es pot llegir: “La Universitat no és una idea sols, no és una estructura administrativa només. És un espai creat per la pròpia societat, un fòrum de diàleg i de lliure intercanvi d’idees i de pensament crític. És també una comunitat: una comunitat de docents i investigadors, de tècnics, personal administratiu i de serveis, i d’estudiantes i estudiants. Totes i tots, sense excepció, conformem la comunitat universitària. Les polítiques que s’estan emprenent ens afecten a totes i a tots com a comunitat, sí, però sobretot afecten a la societat del futur”.

L'acte en què el rector Esteban Morcillo ha llegit el manifest està penjat en MediaUni, la plataforma de Televisió i Ràdio de la Universitat. Es pot veure fent clic ací: Vídeo complet


 

Data d'actualització: 10 de de desembre de 2012 12:30.

Llista de notícies