La revista ‘Saó’ presenta el seu número 400, hui a La Nau

Imatge del número 400 de la revista 'Saó'.

‘Saó’, la revista degana de la premsa en valencià de la democràcia, publica el seu número 400. Aquesta fita se celebra en un acte que tindrà lloc aquest dimecres, 28 de gener, a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau de la Universitat (Aula Magna), on es posarà sobre la taula la necessitat d’un periodisme en valencià i, a més a més, serà un punt de trobada de les persones que al llarg dels 400 números han contribuït a portar endavant la revista.

‘Saó’ va eixir a la llum  en juliol de 1976. Quatre-cents números i 39 anys on la publicació ha apostat pel valencianisme cultural, la normalització lingüística i social de la llengua, les premisses renovadores del Concili Vaticà II i el diàleg entre la fe i la cultura.
 
En l’acte de La Nau, es projectarà, a més, un documental on persones rellevants del panorama cultural valencià parlen del paper que ha jugat la publicació, i finalitzarà amb una actuació musical de Pau Alabajos. La presentació comptarà també amb la intervenció del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; el professor de periodisme i investigador sobre ‘Saó’, Francesc Martínez Sanchis; el primer director de la publicació, Josep Antoni Comes; i l’actual director, Vicent Boscà.
 
‘Saó’ és també un cas insòlit en el periodisme valencià en haver incorporat a la revista el catolicisme progressista i el valencianisme agnòstic d’esquerres. Boscà es manifesta satisfet per aquesta efemèride. “‘Saó’ no sols és el primer periòdic d’informació escrit íntegrament en valencià aparegut després de la mort de Franco, sinó que també és la publicació periòdica de més llarga durada en la història del periodisme en valencià. Ha aconseguit sobreviure vora quatre dècades amb molts entrebancs i contra tot pronòstic”, afirma el director de la revista.
 

Data d'actualització: 27 de de gener de 2015 09:32.

Llista de notícies