Susan George inaugura el Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional

Susan George.

La pensadora i activista Susan George ha inaugura aquest dilluns 15 d’octubre la 4a edició del Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional, que organitza l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València amb una reflexió sobre el paper dels universitaris davant l’atac a la democràcia. La conferència duia per títol 'The Attack on Democracy: Can Scholars come to its Defence?' i se celebrà al Col·legi Major Rector Peset (Plaça Forn de Sant Nicolau, 4, València).

Autora, entre uns altres, del reeixit El Informe Lugano. Cómo preservar el capitalismo en el siglo XXI (Icaria 2001), Susan George és una pensadora internacionalment reconeguda. D’origen nordamericà, va adquirir la ciutadania francesa en 1994. És fundadora del Transnational Institute, centre d’investigació que se centra en l’estudi de les relacions nord-sud i que promou l’activisme i el compromís social entre acadèmics i investigadors. Susan George és una de les veus més respectades no solament en l’àmbit acadèmic, sinó també entre els moviments socials. Ha sigut vicepresidenta i actualment és presidenta d’honor d’ATTAC (Associació per a la Taxació de les Transaccions Financeres i l’Ajuda a la Ciutadania) a França. L’ànim de l’organització ATTAC, que es defineix com “una associació per a l’educació popular dirigida a l’acció” reflecteix bé la personalitat i el treball de Susan George, les obres del qual no solament conviden a reflexionar sobre el món contemporani, sinó que inciten inevitablement a actuar per a intentar canviar-lo des del coneixement.

En la presentació de l’acte intervingueren la professora Cristina García Pascual, directora del màster i el professor Javier De Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat de València.

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València ha rebut del Ministeri d’Educació la Menció d’Excel·lència pel seu programa de doctorat Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional, que dirigeix la professora García Pascual i que a Espanya només han obtingut vuit másteres d’àmbit jurídic. A més, l’IDH va obtindre una ajuda dins del programa Consolider-Ingenio 2010 per un projecte en el qual participen dotze grups d’investigació de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de les Cases de la Universitat Carlos III de Madrid. Va ser la primera ocasió que un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic obtingué una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.

Más informació sobre Susan George: http://www.tni.org/users/susan-george 

Data d'actualització: 16 de d’octubre de 2012 08:00.

Llista de notícies