Titaigües alberga l'exposició universitària sobre l'Alt Túria valencià

Moment de la inauguració.

L’exposició ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: L'Alt Túria valencià’ pot visitar-se a la sala Simón de Rojas de Titaigües fins al dia 22 de maig. L'obra està composta per 28 panells que mostren la riquesa física i biòtica de les terres banyades pel curs alt del Túria, així com el seu patrimoni cultural (arqueològic, històric, artístic o etnològic).

La regidora d’Educació de Titaigües, Amparo Polo, i el comissari de l'exposició, Ángel Morales (Dpt. Química Analítica), van inaugurar l'exposició sobre l'Alt Túria valencià. L'alcalde va agrair a la Universitat la seua presència en els municipis de l'interior, doncs com va assegurar, “és un honor que vos recordeu de nosaltres fent exposicions sobre la nostra terra, les nostres muntanyes, el nostre ecosistema… el nostre entorn”. A més, l'alcalde va animar als veïns de Titaigües i dels Serrans a visitar la mostra doncs, segons assenyalà, “és una forma de conèixer millor el nostre patrimoni, de redescobrir-ho a través d'experts acadèmics”.

El comissari de l'exposició i catedràtic de Química Analítica de la Universitat de València va ressaltar la labor del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV que ha elaborat aquesta exposició, i va apuntar: “aquesta mostra és un aparador del treball de la Universitat en els municipis, especialment de l'interior valencià”. Així mateix, el professor va insistir en la necessitat de protegir el riu i el seu entorn, alhora que es difonen les seues possibilitats, doncs com va exposar “pot ser un element dinamitzador a nivell local.”

La multidisciplinarietat constitueix el tret característic dels 28 panells que componen l'exposició, doncs en la seua elaboració han col·laborat docents i investigadors de la Universitat de València, així com especialistes en diferents àmbits relacionats amb aquest espai (tècnics del Parc Natural de Puebla de San Miguel, Universitat d'Alacant, Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient, etc.). 

Els especialistes i/o departaments de la Universitat que han participat en l'exposició són: Antonio C. Ledo (Dpt. Història de l'Antiguitat i de la Cultura Escrita), Ángel Morales i Agustín Pastor (Dpt. Química Analítica), Emilio Iranzo i Jaime Escribano (Dpt. Geografia), Martín Peña (geògraf, unitat de suport al Vicerectorat de Projecció Territorial), Carlos de Santisteban, Maite Suñer i Francisco Javier Ruiz (Dpto. Geologia), Juan Rueda, María Jesús Sanchis, Cristina Molina, José Juan Mateo i Sergi Maicas (Dpt. de Microbiologia i Ecologia), Javier Lluch i Pilar Navarro (Dpt. Zoologia), Javier Armengol i Juan S. Monrós (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva), Ángeles Raduán, Mercedes Fernández i Francisco Javier Aznar (Dpt. Zoologia), Gerardo Stübing, Pablo Ferrer, Alberto Guillén i Juan Bautista Peris (Dpt. Botànica), Enric Marco Soler (Dpt. Astronomia i Astrofísica), Fernando J. Ballesteros (Cap d'Instrumentació de l'Observatori Astronòmic de la UV), José Luis Jiménez Salvador (Dpt. Prehistòria i Arqueologia), Encarnación Montero Tortajada i Daniel Benito Goerlich (Dpt. Història de l'Art), Amparo Felipo Orts (Dpt. Història Moderna), Gregorio González Alcaide (Dpt. Història de la Ciència i Documentació), Víctor Agulló Calatayud (Dpt. Sociologia i Antropologia Social), Miriam Civera Jorge (Dpt. Teoria dels Llenguatges), Ernesto López-Baeza i Niobe Peinado García (Grup de Climatologia des de Satèl·lits), Antonio José Morales Hernández i Carlos Caurín Alonso (Dpt. Didàctica de les Ciències Experimentals), Joaquín Martín Cubas (Dpt. Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració). 

L'exposició “La Universitat de València i els seus entorns comarcals: L'Alt Túria valencià” romandrà fins al 22 de maig a Titaigües Després prosseguirà el seu recorregut itinerant pels municipis d'aquestes dues comarques d'interior, en concret les següents destinacions seran Chelva (27 de maig), Gestalgar (15 de juliol) i Puebla de San Miguel (agost).

 

Data d'actualització: 16 de d’abril de 2014 13:02.

Llista de notícies