Una jornada analitza la justícia des de la perspectiva de la igualtat de gènere

Imatge del programa.

La Universitat de València i Dones Progressistes han organitzat una jornada titulada ‘La Justícia és cega. també al gènere? Les dones com a subjectes constitucionals: el dret a la justícia en igualtat’. Organitzades a la Facultat de Dret per Julia Sevilla, Aida Vizacaíno i Alba Soriano, les sessions seran inaugurades aquest dimecres, 26 d'octubre, per Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Segons escriuen les organitzadores, “és un clàssic, entre les gents del Dret, dir que la justícia és cega, però és una realitat que davant la Justícia totes les persones som iguals o és un haver de ser?”, I afegeixen: “De les moltes qüestions que pot abastar aquest plantejament hem escollit la situació de les dones com a subjectes constitucionals, com influeix el fet de ser dona en el seu dret a una vida sense violència i, d'altra banda, anem a parlar dels drets de les dones quan entren en la presó”.

Entre les participants estarà Inmaculada Montalbán, presidenta de la Comissió d'Igualtat i de l'Observatori contra la violència de gènere en el Consell General del Poder Judicial de 2008 a 2013; Susana Gisbert, fiscal des de 1992, que exerceix en la Secció de violència sobre la dona; o Mercedes Gallizo, que va ser directora general d'Institucions penitenciàries de 2004 a 2011.

La jornada es desenvolupa a l’aula Joaquín Tomas Villarroya.

PROGRAMA

10. Inauguració de la Jornada. Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques; María Elena Olmos, degana de la Facultat de Dret; Amparo Mañes, Unitat d’igualtat.

10:15. Conferència: La violència de gènere: una qüestió d’Estat. Inmaculada Montalbán, magistrada del Tribunal superior de Justícia d’Andalusia.

Presenta: María Elena Olmos, degana de la Facultat de Dret.

11:30. Conferència: Gènere i violència, anàlisi de la Llei integral contra la Violència de gènere. Susana Gisbert, fiscal de la Secció de Violència sobre la dona de València. Presenta: Elena Martínez, professora de Dret Processal UV i màster Universitari en Dret i Violència de Gènere UV.

16:30. Conferència: La situació de les dones en les presons èxit o fracàs de les mesures de Reinserció? Mercedes Gallizo, diputada en l'Assemblea de Madrid. Directora general d'Institucions Penitenciàries (2004-2011). Presenta: Rosa Peris, Portaveu PSPV Comissió de Justícia, Corts Valencianes.

17:30. Taula redona: 'I els mitjans de comunicació què? Importància de la transmissió de les notícies en la conformació de l'Imaginari social'. Julia Ruiz, Levante-EMV; Mª José Serra, El País Comunitat Valenciana; Loreto Ochando, València Plaza; Elena Morales, Cadena Ser València. Modera: Asunción Ventura, professora de Dret Constitucional UJI

Data d'actualització: 25 de d’octubre de 2016 13:07.

Llista de notícies