La Universitat acull aquest cap de setmana la 41 assemblea general d’Amnistia Internacional

Logo d'Amnistia Internacional.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha pronunciat aquest dissabte unes paraules en l’obertura de la 41 assemblea general d’Amnistia Internacional Espanya, que se celebra en la Facultat de Medicina i Odontologia. Aquest centre acull el desenvolupament de les sessions al llarg de dissabte i diumenge.

Prop de 340 activistes, dels quasi 74.000 socis i sòcies de l’organització, acudeixen a l'assemblea per a debatre sobre la situació de drets humans tant a Espanya com en el món, i per a decidir els pròxims objectius. A més, aquesta reunió anual de socis i sòcies té com a finalitat la revisió del treball realitzat al llarg de l'any. Així mateix, es triaran o renovaran els càrrecs dels diferents òrgans de govern, control i assessorament.
 
Dissabte, a partir de les 20:30, sota el lema d'una de les campanyes globals de l'organització, ‘El meu Cos Els meus Drets’, els i les participants recorreran els carrers de València, des de la Facultat fins a la plaça del Patriarca, en una manifestació que té per objectiu recordar que els drets sexuals i reproductius també són drets humans. 
 
L'organització recorda que en països com el Marroc el Codi Penal distingeix entre víctimes de violació depenent de si són verges o no; o que a Algèria i Tunísia els violadors d'adolescents poden eludir el càstig casant-se amb les seues víctimes; o que a Burkina Faso el personal mèdic pot negar a les dones els mètodes anticonceptius si no tenen permís dels seus esposos. 
 
L'activista i defensora iraniana de drets humans Nilufar Saberi serà l'encarregada de llegir el manifest al final de la marxa.
 
A Espanya, i a pesar que l'avantprojecte de llei sobre avortament va ser finalment retirat, l'organització ha acollit amb preocupació la presentació d'una proposició de llei del Grup Parlamentari Popular per a exigir a les adolescents de 16 i 17 anys el consentiment parental per a accedir a serveis legals d'avortament i el consentiment exprés dels seus representants legals en el cas de dones amb discapacitat.
 
En Assemblea General Federal d'AI les persones assistents podran participar de la revisió del treball realitzat al llarg de 2014, un any en el qual Amnistia ha denunciat reculades en els drets humans, tant a Espanya com en la resta del món. A Espanya, les restriccions a la llibertat de reunió, d'expressió i d'informació que han suposat les reformes sobre el Codi Penal i la Llei de Seguretat Ciutadana han sigut una mostra d'açò. 
 
Documents i comunicats de premsa: www.es.amnesty.org
 

Data d'actualització: 24 de d’abril de 2015 07:00.

Llista de notícies