La Universitat acull hui dijous la jornada ‘Holocaust i compromís social’

La Sala Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història acull hui dijous 1 de desembre la jornada ‘Holocaust i compromís social’. Serà a partir de les 17 hores. La trobada serà inaugurada per al degana de la facultat Ester Alba i pel director del Cefire València, Manuel Antón. La periodista Rosa Brines presentarà el documental ‘La mirada de Siegfried’.

Amb l'epígraf ‘Holocaust i compromís social’ Ester Alba i Manuel Antón analitzaran, a les 17 hores, les activitats organitzades el passat curs i presentaran les línies de treball sobre formació en valors, història i memòria previstes per al pròxim semestre

A les 17:15 hores la periodista Rosa Brines i el documentalista Félix Vidal presentaran el documental ‘La mirada de Siegfried’ (25 minuts), en el qual s'analitza, seguint el relat del supervivent d’Auschwitz i Mathausen Siegfried Meir, les conclusions del curs ‘Una perspectiva didàctica de l'Holocaust des dels valors humans’. El curs es va celebrar en la Facultat de Geografia i Historia entre el 15 de febrer i el 9 de març, i va comptar amb l’assistència de professorat d'Ensenyament Secundari i alumnes de la Facultat de Geografia i Història.

Després del visionat del documental s'iniciarà una taula redona moderada per Francisco Santos Juanes Grau, assessor del CEFIRE València, en la qual es reflexionarà sobre la situació dels refugiats durant dos períodes històrics (anys 40 i actualitat) que van tindre com a protagonistes a milions de refugiats. En la taula participaran Encarna Conca, presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana; Henar Corbi, assessora del Centre Sefarad-Israel; Marc Baldó, catedràtic d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València; Pedro Ruíz, catedràtic d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València; i José Ignacio Madalena, assessor del CEFIRE València de l'àmbit humanístic.

L'acte finalitzarà denunciant la situació actual dels refugiats sota l'epígraf ‘Mirades personals. Refugiats sirians i sahrauís’. Intervindran. *’Aurea Ortiz, professora del Departament d’Història de l’Art; Alia Abdulah Avellá, neuropsicòloga en el Servei de Danys Cerebrals de l'Hospital Nisa i voluntària en el camp de refugiats Katsikas (Grècia); i Hassina Mhamed Khadad, advocada de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat CEAR.

Coincidint amb l'acte s'iniciarà la campanya de recollida d'aliments no peribles per als refugiats sahrauís (1-24 de desembre en el vestíbul de la Facultat).
 

Data d'actualització: 1 de de desembre de 2016 11:10.

Llista de notícies