La Universitat celebra les terceres jornades sobre lectura, educació i tecnologia

La Universitat de València, a través de l’ERI-Lectura, celebra els dies 2 i 3 de setembre les III Jornades sobre Lectura, Educació i Tecnologia, que tindran lloc al Saló d’Actes de la Facultat de Psicologia (Blasco Ibáñez 21, València). L’acte d’obertura, a les 17 hores, anirà a càrrec d’Eduardo Vidal Abarca, l’únic investigador espanyol que forma part de la comissió mundial que genera les proves PISA.

En la primera jornada, dimarts dia 2, es posaran sobre la taula temes com ara la lectura sobre pantalles, la creació de textos de fàcil lectura per a persones amb discapacitat intel·lectual, llenguatge i lectura en poblacions especials, així com l’aplicació dels programes de comprensió lectora a les aules.

Dimecres dia 3, les expertes i els experts abordaran els estudis evolutius sobre la lectura en internet i se centraran en aspectes merament científics de caire intern.
 
L’ERI-Lectura és una Estructura de Recerca Interdisciplinar que investiga i difon la recerca sobre la lectura en l’entorn paper i digital. Investiga des del reconeixement de paraules fins a la integració d’informació en documents múltiples, les dificultats que les persones experimenten en aquestes tasques o la promoció de la lectura literària. La seua investigació combina el rigor i la precisió experimental amb l’estudi de tasques aplicades o el desenvolupament de productes i tècniques per a avaluar i millorar la competència lectora.
 
D’altra banda, difon els resultats de les seues recerques en entorns científics i entre professionals i organismes interessats en la millora de la competència lectora de la població. Amb aquesta finalitat, organitza aquestes jornades anuals sobre Lectura i assessora a centres educatius, empreses i institucions.
 
Programa complet de les Jornades
 

Data d'actualització: 1 de de setembre de 2014 09:25.

Llista de notícies