La Universitat lamenta la resposta desmesurada davant de les protestes dels estudiants

La Universitat de València entén que la crítica i la protesta social i cívica, expressada per mitjans pacífics, és un dret constitucional de la ciutadania. Davant de les manifestacions i les accions de protesta convocades per grups d’estudiants a València els darrers dies, la Universitat considera que s’ha registrat una resposta desmesurada per part de les forces de seguretat, que pot conduir a una escalada de violència de conseqüències imprevisibles, i demana la reconstrucció de ponts de diàleg per tal de superar l’actual clima de conflicte.

En la nit de dilluns a dimarts, grups d’estudiants sol·licitaren entrar en la Facultat de Geografia i Història per tal de celebrar una assemblea. Tant l’equip deganal com el Rectorat van autoritzar l’ús d’espais universitaris, d’acord amb l’esperit de foment del diàleg com a la millor forma per a resoldre les discrepàncies i trobar solucions. Paral·lelament, les autoritats universitàries van rebutjar tota intervenció policial en la seu universitària.

Al llarg dels darrers dies, el Rectorat s’ha interessat, en diverses ocasions, davant la Delegació del Govern, pels estudiants detinguts durant les protestes, i ha manifestat als seus responsables la preocupació pels incidents i la probable evolució del conflicte. La Universitat confia en un retorn ràpid a la normalitat.

La Universitat de València no ha suspés cap de les seues activitats previstes, tals com l’acollida de milers d’estudiants de Secundària dins del programa Conéixer, destinat a mostrar l’oferta de la institució per als futurs alumnes universitaris.

Per la seua banda, diferents centres i departaments de la Universitat han elaborat comunicats sobre els incidents. El document de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació es pot consultar clicant ací. La Facultat de Ciències Socials també ha emés un escrit, que es pot consultat prement ací. Així mateix, el Departament d'Història de la Ciència i Documentació ha fet públic un comunicat que es pot llegir clicant ací. El document redactat per la Facultat de Dret està disponible en aquest enllaç.


 

Data d'actualització: 21 de de febrer de 2012 10:44.

Llista de notícies