La Universitat ofereix a Sagunt formació turística als ajuntaments de l’Horta i Camp de Morvedre

Jornada ‘Formació turística per a equips de govern locals de la Comunitat Valenciana’, celebrada a Cofrents.

La Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme, en col·laboració amb les universitats d’Alacant (UA) i de Castelló (UJI), i diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana, han organitzat seminaris en nou localitats, amb la finalitat d’optimitzar la formació d’equips de governs locals en matèria de turisme. La pròxima trobada tindrà lloc a Sagunt aquest divendres, 12 de febrer.

El programa de les jornades sobre formació turística per a equips de govern municipals de la Comunitat Valenciana s’ha impartit a Cullera (Ribera Baixa), Benicàssim (Plana Alta), Cofrents (Valle d’Aiora-Cofrents), Morella (Els Ports), Villena (Alt Vinalopó), Xàbia (Marina Alta), Sogorb (Alt Palància). 

Aquest divendres, 12 de febrer, Sagunt (Camp de Morvedre) acollirà una nova sessió d’aquesta trobada, que té com a objectiu oferir formació a alcaldes, regidors de turisme i promoció econòmica, així com agents de desenvolupament local (ADL) i tècnics municipals responsables d’aquesta activitat econòmica, que participaran activament en un debat al costat d’especialistes d’universitats públiques valencianes: la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I.

Els professors de la Universitat de València Maria Dolores Pitarch (Departament de Geografia), Tomás González (Departament de Direcció d’Empreses Juan José Renau Piqueras) i Emili Obiol (Departament de Geografia), i els professors Rafael Lapiedra (UJI) i Vicente Sabater (UA) oferiran ponències sobre matèries relacionades amb el sector turístic: els models turístics, els recursos patrimonials i els productes turístics, la competitivitat i rendibilitat de les destinacions turístiques, la planificació estratègica o els paisatges valencians.

La sessió de Sagunt comptarà, a més, amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; del vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; i de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández. Francesc Colomer i Jorge Hermosilla coincideixen a ressaltar que aquest programa formatiu és fruit de la col·laboració institucional i han agraït la implicació dels responsables polítics locals en aquesta iniciativa. “Estem impulsant un gran procés de mobilització per a compartir idees i una estratègia entorn d’un model turístic que ens permet vertebrar econòmicament tot el territori valencià”, han dit. 

Fins al moment, ha sigut impartit en huit municipis de la Comunitat Valenciana, l’última cita serà a Torrevieja el pròxim 17 de febrer, on estaran convidats alcaldes, regidors i tècnics de turisme de les comarques alacantines de la Vega Baixa del Segura i el seu entorn.
 

Data d'actualització: 11 de de febrer de 2016 07:00.

Llista de notícies