La Universitat participa per tercer any consecutiu en la major escola d’estiu multidisciplinària sobre canvi climàtic d’Europa

Participants en una edició anterior.

Més de 300 estudiants de països i disciplines diferents participen aquest estiu en l’escola d’estiu Climate-KIC: The Journey. Amb l’objectiu de formar els futurs líders del canvi climàtic, The Journey combina estudis acadèmics i experiències reals de l’entorn empresarial i iniciatives socials en aquest camp. El programa d’enguany, que ja presenta vuit edicions al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre, s’ha convertit fins avui en la major escola d’estiu de Climate-KIC.

Els estudiants de cada edició realitzen les seues estades en tres països diferents, i adquireixen d’aquesta manera coneixements i experiències en el marc de les millors universitats europees i d’empreses innovadores.

La Universitat de València participa per tercer any consecutiu en l’organització d’una de les edicions de The Journey, fent-se càrrec de les setmanes 3 i 4 i finalitzarà el pròxim 1 d’agost. Els estudiants d’aquesta edició, que se celebra a París – València – Wrocław, han tingut l’oportunitat de participar en la International Scientific Conference “Our Common Future under Climate Change” (http://horizon2020projects.com/sc-climate-action/climate-kics-journey-summer-school-begins/ )

Al llarg de les cinc setmanes els estudiants tenen accés a una anàlisi profunda dels reptes i les oportunitats que presenta el canvi climàtic. Es combinen lliçons acadèmiques i casos d’estudi sobre innovació i emprenedoria. Els estudiants treballen en grups reduïts sobre una idea de negoci i elaboraran el corresponent pla de negoci. Aquest pla serà exposat en una micropresentació (elevator pitch) que serà avaluat per inversors de capital-risc, empresaris d’empreses emergents (start-ups) i científics europeus de prestigi.

Climate-KIC aborda l’adaptació i la mitigació dels efectes del canvi climàtic mitjançant un enfocament multidisciplinari . The Journey també aplica aquest enfocament multidisciplinari , per la qual cosa se seleccionen estudiants amb diferent formació acadèmica. A més d’estudiants de ciències i tecnologies mediambientals, hi participen estudiants d’empresarials, humanitats, arquitectura, enginyeries, ciències, etc.

La participació de la Universitat en The Journey és una mostra més del seu interès en la lluita contra el canvi climàtic i de la seua implicació en les activitats de Climate KIC. Des de la seua incorporació a Climate KIC al final de 2012, la Universitat coordina les activitats del Pilar d’Educació a la Comunitat Valenciana i cada any ha anat incrementant la seua participació en aquesta. En 2015 la Universitat té un paper participant destacat , a més de en The Journey, en les següents activitats del Pilar d’Educació de Climate KIC:

·         PhD Summer School “On the way to a low-carbon city – The case of Valencia”, que tindrà lloc entre el 20 de setembre i el 2 d’octubre a València, organitzada pel Laboratori Integrat de Sistemes Intel·ligents i Tecnologies de la Informació de Trànsit (LISITT). http://www.climate-kic.org/programmes/phd-summer-schools/valencia-2015/

·         El Workshop ‘The Lean Professor’, que es realitzarà del 5 al 7 d’octubre a la seu d’ADEIT amb l’objectiu d’ajudar els investigadors a convertir el coneixement i els resultats d’investigació en oportunitats de negoci (http://www.leanscientist.com/courses/28405-lean-professor).

·         Local Seminar “Facing climate change from the financial markets”, organitzat per l’Institut d’Economia Internacional (IEI) el propvinent 29 d’octubre.

·         Programa de mobilitat de professionals ‘Pioneers into Practice”. La Universitat participa activament en la gestió regional del programa, en l’organització de Workshops, involucrant investigadors en la mobilitat i acollint pioners que realitzen la seua estada amb els nostres grups d’investigació.

·         Disseny i organització d’una activitat de formació professional “Cross-European Seminars” dirigida a municipis, entitats locals i regionals i a empreses del sector del medi ambient, que tindrà lloc a València el mes de novembre de 2015, sota l’organització del Laboratori Integrat de Sistemes Intel·ligents i Tecnologies de la Informació de Trànsit (LISITT).

·         Gestió del programa de preincubació d’idees “Greenhouse”, dirigit als participants d’activitats formatives de Climate KIC.

·         Quatre projectes d’innovació (BTA - Building Technology Accelerator; MAB2.0 – Microalgae Biorefinery; InclusivEV Inclusive use of electric cars in social housing neighbourhoods; Sustainable Campus, Launching Customer).

Data d'actualització: 27 de de juliol de 2015 08:27.

Llista de notícies