La Universitat reivindica la figura de l’escriptor exiliat José Ricardo Morales

José Ricardo Morales.

La Universitat de València organitza aquest dimecres un homenatge a l’obra i el pensament de l’escriptor valencià José Ricardo Morales, a les portes del centenari del seu naixement. Morales va fugir d’Espanya al final de la Guerra Civil i es va exiliar a Xile, país en el qual resideix. L’acte començarà a les 19 hores en La Nau.

Tant a l’Espanya republicana com al llarg del seu exili xilè ha dut a terme una extensa obra literària i assagística. Nascut a Màlaga en 1915, la família de José Ricardo Morales prompte va tornar a València després d’haver-se traslladat per un breu període de temps a Andalusia. Morales va estudiar Magisteri i Filosofia i Lletres en la Universitat de València. Va entrar en contacte amb intel·lectuals com Juan Gil-Albert, Vicente Gaos i Josep Renau abans de l’esclat de la Guerra Civil. 
 
L’homenatge començarà amb l'estrena de ‘José Ricardo Morales, de mar a mar’, un documental dut a terme per Jorge Catalá i Pablo Valdivia, professors en les universitats de Newcastle i Ámsterdam, respectivament, amb el suport de la productora Malvalanda. Aquests professors van viatjar en 2011 a Xile amb l’objecte de deixar testimoniatge audiovisual de la vida, obra i pensament de Morales. Després de l'estrena del documental, Pablo Valdivia presentarà el seu llibre ‘José Ricardo Morales de mar a mar. Teatro transnacional, exilio y periferia’.
 
L'acte es desenvoluparà. en les Aules Seminaris del Centre Cultural La Nau. Està organitzat pel Màster en Interculturalitat, Comunicació i Estudis Europeus i el Fòrum de *Debats de la Universitat de València, i comptarà amb la presència dels professors Jorge Catalá i Pablo Valdivia, que seran presentats per Manuel de la Fuente, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València. L’entrada és lliure.
 

Data d'actualització: 16 de de desembre de 2014 11:26.

Llista de notícies