La Universitat ret homenatge al filòsof Carlos París

Carlos París.

Aquest dilluns, dia 7 d’abril, la Universitat de València va retre homenatge al filòsof, escriptor i president de l’Ateneu de Madrid, Carlos París, recentment desaparegut. L’acte, titulat ‘Homenatge a Carlos París: Filosofia, Ciència i Transformació social’, se celebrà al Paranimf de la Nau, presidit pel rector de la Universitat, Esteban Morcillo.

La sessió comptà amb les intervencions de Jesús Alcolea, degà de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València; Antonio Ferraz Fayos, catedràtic de Filosofia de la Universitat Autònoma de Madrid; Sergio Sevilla Segura, catedràtic de Filosofia de la Universitat de València; Carlos Mínguez Pérez, catedràtic de Filosofia de la Universitat de València i Lidia Falcón, doctora en Filosofia i advocada.

Carlos París (Bilbao, 1925) va morir el passat 31 de gener a Madrid. Era filòsof, escriptor, columnista i president de l’Ateneu de Madrid. Ha mort als 88 anys d’edat. Catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Madrid, va recórrer una llarga carrera acadèmica iniciada en aconseguir la seua primera càtedra en la Universitat de Santiago als 25 anys.

Doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València, va ser el primer degà de la Facultat de Filosofia i Lletres elegit en iniciar-se l’etapa democràtica. Ha sigut president de la Sociedad Española de Filosofía i president de la Asociación Rubén Darío de Amistad Hispano-Nicaraguense.

És autor de nombrosos llibres de creació filosòfica i literària, traduïts a diferents idiomes, entre els quals ‘Física y Filosofía’, ‘Unamuno- Estructura de su mundo intelectual’, ‘Crítica de la Civilización Nuclear’, ‘Fantasía y Razón: Odiseo, Don Quijote y Fausto’, ‘Memorias sobre medio siglo: de la Contrarreforma a Internet’. En el domini de la creació literària destaca la novel·la ‘Bajo constelaciones burlonas’, i el llibre de relats ‘La máquina speculatrix’.

El bloc NAU XXI de la Universitat de València (http://nauxxi.uv.es) recull la comunicació que el catedràtic de la Universitat de València Carlos Mínguez va llegir en el funeral celebrat a Madrid el passat 3 de febrer en nom de la Universitat, entre altres materials. 

 

Data d'actualització: 8 de d’abril de 2014 08:00.

Llista de notícies