La Universitat se suma al repte d’Ecovidrio per a reciclar al voltant de 4.000 quilos de vidre

La Universitat de València se suma a ‘The Vidrio Games – El Repte del Vidre’, una competició posada en marxa per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya. En aquesta segona fase que comença aquest dilluns i es perllongarà fins al 28 de febrer, els alumnes de la Universitat de València i la Universitat d’Alacant s’uneixen a la competició per a promoure el reciclat d’envasos de vidre entre els joves i intentar reciclar 4.050 i 1.518 quilos d’envasos de vidre, respectivament.

En una primera fase de la iniciativa, els alumnes de la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat Jaume I de Castelló van competir durant tres setmanes per a recuperar més de 8.700 quilos d’envasos de vidre equivalent a 20.000 envasos. Igual que en aquesta segona etapa, a cada universitat se li va fixar un objectiu específic en funció del nombre d’alumnes. Així, la Universitat Jaume I de Castelló va intentar recuperar 3.943 quilos (8.960 envasos), la Universitat Miguel Hernández d’Elx 510 quilos (1.158 envasos de vidre) i la Universitat Politècnica de València 4.340 quilos (9.864 envasos).

En paraules de la vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, “és necessari conscienciar a tota la societat i, especialment, a la comunitat universitària sobre la importància del reciclatge de vidre per a contribuir a la sostenibilitat del planeta. Ara tenim per davant un repte important: arreplegar més de 4.000 quilos de vidre reciclat, i estic segura que amb tot l’equip que dóna suport a aquesta iniciativa ho aconseguirem”. 

Per la seua banda, Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio, ha afegit: “Aquesta campanya tracta de conscienciar de la importància del reciclat de vidre per al medi ambient i, fins i tot, per a l’economia. Ens hem centrat en l’àmbit universitari perquè és important per a la formació i l’educació dels futurs professionals que han de treballar basant-se en valors tan fonamentals com el mediambiental”.

Un premi per a totes i per a tots
El guanyador de les cinc universitats es confirmarà a la fi de febrer, una vegada finalitzen la segona fase i els estudiants de les cinc universitats hagen participat. Resultarà vencedor el que supere, amb un percentatge major, l’objectiu establit. La universitat guanyadora rebrà un premi valorat en 5.000 € que en el cas de la Universitat de València, es destinaran al sorteig de 10 bicicletes i 20 lots de consum responsable de La Tenda de la Universitat entre els participants de la campanya que es facen una fotografia reciclant vidre al contenidor situat al costat de la Facultat de Dret, al Campus dels Tarongers, i la compartisquen en les seues xarxes socials amb el hashtag #THEVIDRIOGAMES_UV.

Aquesta iniciativa ha sigut impulsada per Ecovidrio, i promoguda amb el suport de la Generalitat Valenciana; el Voluntariat Mediambiental, el Servei de Prevenció i Medi Ambient, i el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) de la Universitat de València. 

Ecovidrio ha desenvolupat una enquesta en cada universitat i els estudiants han sigut els que han proposat els premis que els agradaria rebre. Amb motiu de ‘The Vidrio Games – El Repte del Vidre’, l’entitat ha instal·lat en cada campus un contenidor, dissenyat especialment per a aquesta acció, amb un marcador digital que comptabilitza el nombre d’envasos que es van dipositant i una pantalla que emet missatges d’ànim per a incentivar els joves al fet que continuen reciclant. A més, diversos responsables d’Ecovidrio dinamitzaran la campanya lliurant als alumnes borses perquè puguen transportar el vidre fins al contenidor, marxandatge i algun ‘pack’ d’experiències. 
 

Data d'actualització: 8 de de febrer de 2016 14:02.

Llista de notícies