La Universitat de València adjudica el 99,72% de les 8.470 places que oferia a nous estudiants per al curs 2013/2014

Estudiants de la Universitat.

La Universitat de València ha cobert quasi totes les places (el 99,72%) de primer curs que oferia, per a 2013/2014, en les seues 58 titulacions. Un total de 15.349 estudiants han triat titulacions de la Universitat de València com a primera opció (15.261 l’any anterior), una xifra que confirma aquesta institució com la preferida d’entre totes les universitats de la comunitat autònoma.

La fortalesa de l’oferta de titulacions de la Universitat de València s’ha traduït en unes elevades notes per a cursar molts dels graus oferits. És el cas, entre d’altres, de Medicina, on la nota necessària s’ha situat en 12,523 en el contingent general, mentre en 2012 va ser de 12,546. En Bioquímica i Ciències Biomèdiques, la nota de tall s’ha situat en 12,021 (12,096 en 2011). En Odontologia, la nota és de 11,903 (11,896, l’any anterior). Biotecnologia exigeix ara un 11,53 (11,611, l’any passat). La cinquena més demandada ha estat la doble titulació ADE-Dret, on la nota de tall s’ha situat en 11,444.

La Universitat de València oferia 8.470 places de primer curs en 53 titulacions de grau i en cinc dobles titulacions. Quasi totes les places s’han cobert en la primera fase de juny (llevat del grau ‘Informació i Documentació’–on han restat lliures 11 places– i el grau ‘Enginyeria Telemàtica’ –amb 13 vacants).

També han funcionat molt bé les dobles titulacions que ofereix la Universitat de València, que demanen notes per damunt de l’11, i que han generat importants llistes d’espera. Així, per exemple, la nova doble titulació ‘Farmàcia, Nutrició Humana i dietètica’, on s’oferien 48 aplces, s’ha generat una llista d’espera de 464 persones.

També ha tornat a destacar el grau Internacional Business, que s’imparteix majoritàriament en anglés. Física (que ha pujat molt els darrers cursos), Fisioteràpia, Periodisme, Biologia, Infermeria, o Comunicació Audiovisual també han exigit notes molt elevades.

La vicerectora d’Estudis i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, ha expressat la seua satisfacció pels resultats de la preinscripció en aquesta primera fase. “Des de fa anys ha anat augmentant la xifra de persones que volen estudiar ací, i que ho expressen assenyalant, com a primera opció, alguna de les titulacions que oferim”. Aquest increment, ha destacat Isabel Vázquez, es manifesta als tres campus i en totes les branques del coneixement.

Per segon any, la gestió de les llistes d’espera s’efectuarà en tots els casos on-line. Aquells estudiants que han obtingut plaça estan convocats ara a reunions informatives, tal com s’explica en la pàgina: http://links.uv.es/O4QDLIO

Com a novetat important, els qui estan en llista d'espera i estan interessat a obtenir plaça, han d'accedir al portal web de la Universitat de València (en l’adreça: http://links.uv.es/n1XTZAa), i confirmar, en cadascuna de les titulacions en les quals estan en llista d'espera, l’interés per continuar en la llista. Així podrà participar en les adjudicacions de plaça de les següents crides.

La data límit de confirmació per a la primera crida serà el 28 de juliol fins a les 24 hores. En el cas que no es realitze aquesta confirmació, el programa exclourà l’estudiant automàticament dels llistats, amb la qual cosa, l’aspirant perdrà l'opció de ser admés en eixa titulació.

Les llistes d'espera no són presencials, es publiquen en la web de la Universitat en finalitzar el termini de matrícula dels admesos. És necessari que els aspirants estiguen pendents de les dates de les crides.

 

Data d'actualització: 22 de de juliol de 2013 15:00.

Llista de notícies