La Universitat de València i l’Ajuntament de L’Eliana aborden un projecte Smart City

Foto de família després de la presentació del projecte Smart City a L'Eliana.

La signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de L’Eliana i la Universitat de València, així com la presentació oficial del projecte als tècnics, els mitjans de comunicació i a les diferents associacions d’aquest municipi del Camp de Túria, han suposat l’inici de les tasques d’un projecte Smart City.

‘L’Eliana, ciutat intel·ligent’ és un projecte que pretén abordar aspectes claus, com la innovació aplicada, una millor planificació, l’aproximació participativa, l’eficiència energètica, unes millors solucions de transport i mobilitat, o l’ús intel·ligent de les TIC. Com assenyala el responsable del projecte, el professor Vicente Cerverón, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València, es tracta d’un projecte que persegueix el benefici de les persones, i no la tecnologia per si mateixa.
 
La iniciativa ha sorgit de l’Ajuntament i per al seu desenvolupament s’ha configurat un equip d’especialistes de la Universitat de València, en matèries com les noves tecnologies, el desenvolupament territorial i la comunicació. Es comptarà amb la participació dels tècnics municipals, així com dels ciutadans mitjançant els diversos fòrums que s’organitzaran.
 
Com a instrument metodològic s’aplicarà una planificació estratègica participativa, basada en el diagnòstic integrat, el disseny del pla i la configuració d’indicadors que permeten contrastar els resultats de la seua aplicació.
 
Les àrees que es van a abordar, entre unes altres, són la innovació social i la qualitat de vida, la mobilitat urbana sostenible, la gestió energètica i ambiental, el bon govern, economia i empresa.
 
S’ha creat una comissió de seguiment, formada per l’alcalde, José María Ángel, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, els qui han manifestat que el projecte ‘L’Eliana Smart City’ suposa una nova oportunitat de col·laboració entre les institucions valencianes en benefici dels ciutadans.
 

Data d'actualització: 30 de de gener de 2015 13:45.

Llista de notícies