La Universitat de València col·laborarà amb CERMI per a la integració de l’alumnat amb discapacitat

El rector Esteban Morcillo (esquerra) i Juan Luis Planells Almerich.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i Juan Luis Planells Almerich, president del Comité d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV), han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per a millorar les condicions de l’estudiantat amb discapacitat en la Universitat de València.

Prop de 1.300 estudiants amb discapacitat, 308 dels quals són de primer curs, estan matriculats enguany en la Universitat de València. Segons ha destacat el rector Esteban Morcillo, “la Universitat de València és referent en integració, quant a nombre d’alumnes i quant als serveis i facilitats que disposen, i açò és així perquè mai hem fet un pas enrere en el nostre ferm compromís amb la integració, malgrat les dificultats econòmiques i de la crisi general”. Per al rector, “una societat és més avançada com més suport es dóna a qui més ho necessiten”.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Universitat de València aglutina els diferents acords i actuacions que manté amb les organitzacions específiques d’atenció a la discapacitat, com l’ONCE, Fesord o Asindown, entre unes altres. Així, la Universitat de València es compromet a emprendre i promoure en els diferents àmbits i estaments universitaris campanyes d’informació i sensibilització tendents a donar a conèixer la realitat, peculiaritats, possibilitats i característiques essencials de la integració educativa de l’estudiantat universitari amb discapacitat física i orgànica. Per la seua banda, CERMI CV participarà i col·laborarà de forma activa, a través dels seus recursos tècnics i humans, en aquestes campanyes.
 
Així mateix, la Universitat es compromet, en col·laboració amb CERMI CV, a posar els mitjans necessaris i articular els mecanismes d'adaptació que faciliten, a les persones amb discapacitat, l'accés als estudis universitaris, sempre que s'ajusten a la normativa vigent.
 
A més, a través del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, col·laborarà en matèria d’activitat físicoesportiva adaptada per als estudiants universitaris amb discapacitat.
 
La signatura del conveni ha comptat amb la presència, per part de la Universitat de València, de la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre; la directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, Celeste Asensi; i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria.
 

Data d'actualització: 15 de de setembre de 2014 14:29.

Llista de notícies