La Universitat de València inaugura exposicions a Anna i Quatretonda

Exposició territori

Les exposicions itinerants de la Universitat de València continuen el seu recorregut pels municipis valencians durant el període estival. La mostra ‘Els recursos territorials valencians’ s'exposa en Anna fins al 2 de setembre. Quatretonda acollirà l'exposició ‘Esport tradicional valencià’ del 18 d'agost al 5 de setembre. Les dues han sigut organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

'Els Recursos Territorials Valencians'

El dijous 27 de juliol el Palau dels Comtes de Cervellón d'Anna (la Canal de Navarrés) va albergar la inauguració d'aquesta mostra en la qual van estar presents el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i l'alcaldessa d'Anna, Pilar-Teresa Sarrión. Aquesta exposició està composta per més d'un centenar de mapes que representen bona part dels recursos ambientals, humans, econòmics, patrimonials i socials que s'emplacen en la província de València. A més, combina panells amb mapes, comentaris temàtics i projeccions audiovisuals sobre el relleu 3D valencià.

La col·lecció, basada en aquells elements que potencialment poden ser motor del desenvolupament econòmic de la província, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb el patrocini i col·laboració de la Diputació de València. Sens dubte, constitueix una obra coral, fruit de l'esforç i treball col·lectiu, en la qual han participat més de cinquanta professors i professores de la Universitat, de diferents facultats i departaments, concretada mitjançant la labor del dissenyador MacDiego i la col·laboració de Paco Roca.

‘Els Recursos Territorials Valencians’ està oberta al públic fins al 2 de setembre en el Palau dels Comtes de Cervellón d'Anna. La mostra, presentada en el MUVIM el passat gener, es troba recorrent les capçaleres comarcals de la província de València. Les pròximes destinacions seran Alzira (octubre), Sagunt (gener-febrer de 2017) i Xàtiva (març de 2017).

Exposició ‘Esport tradicional valencià i territori’

L'obra ha sigut confeccionada per la unitat de suport al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en 2014 a través de les aportacions d'una trentena de diferents especialistes. La sala d'exposicions de Cajamar a Quatretonda (la Vall d'Albaida) inaugurarà aquesta mostra el dijous 18 d'agost, els interessats podran visitar-la fins al dia 5 de setembre per part de la veïns i veïnes de la localitat i el seu entorn pròxim.

L'exposició ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'àrea d'Esports de la Diputació de València, amb la col·laboració de Caixa Popular. Els 27 panells repassen les diferents modalitats de la pilota valenciana i altres esports autòctons que formen part del patrimoni cultural valencià. 

Aglutina els treballs d'especialistes en matèria d'esport autòcton, tant de docents de la Universitat de València com d'altres institucions i particulars del món de l'esport valencià. Com a resultat, es tracta d'un treball multidisciplinari, que analitza l'esport tradicional des del punt de vista històric, cultural, social, geogràfic, didàctic, etc. 

L'exposició, després de dos anys d'itinerari pel territori valencià des de la seua presentació al setembre de 2014, ha sigut acollida per 14 municipis (Massamagrell, Quart de Poblet, Alzira, l'Eliana, Ontinyent, Gandia, el Genovés, Faura, Montserrat, entre uns altres). Les següents parades seran Xirivella (7 al 23 d'octubre, Casa de la Cultura) i Burjassot (4 al 28 d'octubre, Casa de la Cultura).
 

Data d'actualització: 16 de d’agost de 2016 06:40.

Llista de notícies