La Universitat de València presenta un portal amb més de 650 eixides professionals de les seues titulacions

Imatge del portal d'eixides professionals de la Universitat de València.

La Universitat de València, mitjançant l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL), ha presentat aquest dijous un portal d’eixides professionals accessible a través del web www.uv.es/opal. És una guia, dirigida especialment a orientadors d’ensenyament secundari i futurs alumnes, on es poden trobar més de 650 ocupacions relacionades amb més de 60 títols universitaris.

Aquest portal proporciona informació sobre diferents opcions professionals de les titulacions de la Universitat de València amb la finalitat de donar a conèixer les ocupacions que estan relacionades, directament i indirectament, amb cadascuna de les titulacions impartides en aquesta institució acadèmica.
 
El llistat que es troba en aquest portal descriu, d’una banda, ocupacions habituals i tradicionals (advocacia, medicina, enginyeria, periodisme, ensenyament…) i, d’una altra, aquells nous llocs de treball, de caire innovador, presents en els mercats emergents, com ara màrqueting relacional, desenvolupament multimèdia, gestió de portals d’internet, enginyeria artística digital, etcètera.
 
És una eina de molta utilitat per a les persones responsables de l’orientació de l’estudiantat de secundària, així com per als futurs alumnes de la Universitat, els quals podran saber, de manera detallada, quins són els continguts i les eixides professionals de les titulacions que s’imparteixen en aquesta Universitat. També és d’interés per a l’estudiantat i les persones titulades per la Universitat de València, que poden conèixer les opcions professionals associades a la seua titulació, i per a les entitats, com són els ajuntaments, els col·legis professionals o els sindicats, per exemple, que vulguen informació sobre els itineraris acadèmics i perfils professionals dels titulats de la Universitat de València.
 
Procediment de consulta
Encara que aquesta eina està dissenyada per a iniciar la cerca a partir de les eixides professionals, el portal permet realitzar la consulta tant per aquesta via com per les titulacions.
 
La selecció de les ocupacions ha partit d’un llistat ja elaborat en versions anteriors i dels estudis d’inserció laboral de l’OPAL. Aquesta informació ha estat actualitzada després de la revisió de diverses fonts de dades nacionals i internacionals (Barcelona Activa i O*Net) i de la consulta de les pàgines web dels centres de la Universitat de València i els llibres blancs de les titulacions.
 
Finalment, els llistats sorgits d’aquesta recerca han estat completats per les aportacions d’experts: professorat universitari, equips deganals, comissions acadèmiques de títol i representants de col·legis professionals, entre uns altres. 
 

Data d'actualització: 29 de de gener de 2015 14:30.

Llista de notícies