La Universitat de València, primera d’Espanya en educació en el rànquing ‘GreenMetric’ sobre sostenibilitat en la gestió acadèmica

Bicicletes a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

La Universitat de València és la primera de les universitats espanyoles en l’indicador d’educació referit a sostenibilitat i medi ambient, segons el ‘GreenMetric Ranking of World Universities’ de la Universitat d’Indonèsia. La institució acadèmica ocupa, a més, la dinovena posició en la classificació mundial en aquesta àrea, en un rànquing on participen 407 centres d’ensenyament superior de 65 països.

‘GreenMetric Ranking of World Universities’ mesura el compromís de les universitats amb el medi ambient i la sostenibilitat en la gestió acadèmica. Així, el rànquing estableix sis categories d’indicadors i atorga a cada una un pes percentual per determinar la posició en la classificació global: educació (18%), infraestructures (15%), energia i canvi climàtic (21%), gestió de residus (18%), ús de l’aigua (10%) i transports (18%).

A escala mundial, la Universitat de València ha passat de la posició 170 l’any 2014, a la 152 en el 2015. Aquest fet comporta una millora considerable, ja que l’avanç s’ha produït en un context en què el nombre d’universitats avaluades ha augmentat de 360 a les 407 de 65 països en l’últim període analitzat. També, segons el rànquing, la Universitat es consolida com el desè centre d’ensenyament superior espanyol, seguit de la Universitat de Castella-la Manxa i la Universitat Jaume I. 

A escala mundial, la Universitat de Nottingham, del Regne Unit, ocupa la primera posició, seguida de la Universitat de Connecticut i la Universitat de Califòrnia Davis, dels Estats Units.

Respecte a l’indicador d’educació, la metodologia ha valorat en cada centre el respecte al medi ambient i la sostenibilitat a través dels curs oferts, els fons dedicats a la recerca, el nombre de publicacions i també el d’esdeveniments acadèmics, la quantitat d’organitzacions d’estudiants i l’existència d’un lloc web de sostenibilitat. 

La vicerectora d’Ordenació Acadèmica de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, explica que aquest posicionament en el rànquing “demostra que l’aposta de la Universitat en matèria de sostenibilitat i medi ambient en els diversos àmbits de la institució ha estat totalment encertada, i ens impulsa a continuar en el desenvolupament del nostre Campus Sostenible i Saludable”. 

El rànquing de la Universitat d’Indonèsia és la primera i única classificació que mesura els esforços de les universitats envers la sostenibilitat ambiental i les polítiques de gestió respectuoses amb el medi ambient. Té l’objectiu de contribuir a augmentar el coneixement sobre el desenvolupament sostenible i la protecció del medi ambient en la societat. 

Més informació:
www.uv.es/sap
www.uv.es/campus-sostenible
UI GreenMetric Ranking of World Universities
GreenMetric en Educació
 

Data d'actualització: 8 de de febrer de 2016 14:24.

Llista de notícies