La Universitat de València qualifica d’”abstracte, acrònic i ideològic” l’informe encarregat pel ministre Wert a un grup d’experts

Rectorat de la Universitat.

La Universitat de València qualifica d’”abstracte, acrònic i ideològic” l’informe sobre la reforma del sistema universitari encarregat pel ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, a un grup d’experts. El Consell de Govern de la institució ha debatut i aprovat un document amb la posició de la Universitat de València, i que serà remés ara al Ministeri i al Claustre de la institució.

El degà de Filologia, Traducció i Comunicació, Carles Padilla, ha presentat el document elaborat al sí de la Universitat de València, després de les aportacions realitzades per diferents òrgans i per persones a títol individual. El text critica el procediment discrecional utilitzat pel ministre alhora de nomenar els integrants de la comissió d’experts, com també rebutja la metodologia seguida.

El document de la Universitat de València afirma: “L’Informe [dels experts] ignora l’asfíxia financera i de tresoreria en què es troben actualment les universitats públiques”. I afegeix: “Evidentment, les universitats poden i han de millorar en molts aspectes, com ho vénen fent al llarg de la seua àmplia història, però no és menys cert que, en ocasions, per a sobreviure només es pot atendre allò urgent. L’urgent en aquest moment és dotar-les de recursos perquè puguen complir la seua missió, sense perjudici d’un control rigorós de la despesa i d’una optimització d'aquests recursos, exigible a qualsevol organisme públic”.

Els membres del Consell han formulat millores en el primer text presentat, que ara seran incorporades al document, i que serà difós una vegada completat.

Liquidació del pressupost

Així mateix, el Consell de Govern ha aprovat l’esborrany de la liquidació del pressupost de 2012, que ara ha de ratificar el Consell Social. El gerent, Joan Oltra, ha afirmat que les previsions “desfavorables” que ha vingut realitzant els darrers mesos “van complint-se”. Per això, malgrat la congelació de la plantilla i la reducció de la despesa de personal en 2012 (un -3’1% respecte de l’any 2011); l’esforç de gestió, que ha portat a una minoració de la despesa corrent (-4,1%); i la caiguda de les inversions reals en un 7,7%, la situació financera de la Universitat ha empitjorat. La causa cal trobar-la, fonamentalment, en l’increment del deute que la Generalitat manté amb la institució acadèmica, que a dia 31 de desembre de 2012 se situava en 331 milions d’euros.

El gerent ha detallat una sèrie d’accions en marxa per a canviar la tendència, tals com la presentació de recursos contenciosos-adminsitratius per tal de reclamar en els tribunals diferents quantitats a la Generalitat, exhaurit el tràmit previ administratiu.


Fundacions equips de futbol

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat que la Universitat deixe de formar part de les fundacions del València Club de Futbol i del Llevant, Unió Esportiva. Tal com han reiterat el rector Esteban Morcillo i la vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals, Silvia Barona, la institució acadèmica, com a universitat pública, continuarà mantenint la col·laboració en l’àmbit acadèmic i cultural amb els dos equips de futbol de la ciutat.
 

Data d'actualització: 29 de d’abril de 2013 15:53.

Llista de notícies