La Universitat de València reunirà en setembre més de mil químics d’arreu el món

Més de mil químics es reuniran el pròxim mes de setembre a València amb motiu de la quarantena Conferència Internacional de Química de Coordinació (ICCC40), una de les grans àrees de la Química amb incidència en camps tan diversos com la medicina, l’energia o el medi ambient. Es tracta de la primera vegada que aquest important fòrum de discussió amb més de 50 anys d’història es realitza a Espanya.

València acollirà, del 9 al 13 de setembre, per primera vegada a Espanya, la ‘40ena Conferència Internacional sobre Química de Coordinació’ (ICCC40). Es tracta del més important fòrum de discussió sobre aquesta gran àrea de la Química dedicada a l’estudi dels complexos de coordinació, entitats moleculars el maneig de les quals té gran incidència en camps tan diversos com la medicina nuclear, la farmacologia, l’energia, el medi ambient, i les tecnologies de la informació i les comunicacions. La trobada, que reunirà en el Palau de Congressos més de mil investigadors, està organitzada per l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València (Parc Científic).

El congrés donarà a conéixer, per posar-ne alguns exemples, els últims resultats en l’estudi de molècules per a la millora dels processos de catàlisis. Es parlarà sobre disseny de cèl•lules solars més eficients i barates, interruptors moleculars o nanodispositius amb memòries gegants que ens acosten a l’electrònica del futur. Sabrem també dels avanços en el desenvolupament de sistemes relacionats amb el cisplatí, agent químic que s’utilitza en els tractaments de quimioteràpia, si parlem de medicina, entre molts altres temes en els quals treballen els huitanta conferenciants que intervindran en la ICCC40.

El comité organitzador està presidit pel catedràtic de Química Inorgànica i director de l’ICMol, Eugenio Coronado, i pel també catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de Barcelona Santiago Álvarez.

Més informació:
http://www.icmol.es/index.php o http://iccc40.com/

Data d'actualització: 31 de de juliol de 2012 12:31.

Llista de notícies