La de València, tercera universitat espanyola per rendiment de publicacions científiques en l'NTU Ranking

Escala estatal de l'NTU Ranking.

La Universitat Nacional de Taiwan (NTU) ha publicat el seu ‘National Taiwan University Ranking’ (NTU Ranking) de 2014 que analitza la productivitat i l’impacte de l’excel·lència investigadora de les publicacions científiques de les millors universitats del món. El rànquing analitza huit indicadors bibliomètrics basats en els ‘Essential Science Indicators’ (ESI) de l’Institut per a la Informació Científica (ISI) i el ‘Web of Science’ (WOS).

El rànquing internacional està encapçalat per les universitats de Harvard, John Hopkins, Stanford i Toronto. La Universitat d’Oxford apareix com la primera institució europea ocupant la huitena posició, juntament amb la Universitat de Califòrnia Berkeley i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).

En aquesta edició, la Universitat de València ocupa el lloc 211, un posicionament que millora respecte a les edicions anteriors, 224 en 2013 i 253 en 2012. Aquesta millora situa la Universitat de València com la 90a universitat europea i la 3a espanyola en rendiment de publicacions científiques, només superada per la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. 
 
Respecte a les àrees de coneixement que analitza el rànquing, la Universitat de València aconsegueix una bona posició en l’edició 2014: Ciències Agrícoles (71rs a Europa), Medicina Clínica (120ns), Ciències Socials (88ns) i Ciències de la Vida (38ns), on destaquen especialment en Química i Física on no només s’ha aconseguit una bona posició en l’àmbit europeu (22 i 40, respectivament), sinó que manté la 2na posició que ja ostentava des de l’any passat en ambdues matèries a escala estatal. 
 
“L’ús sistemàtic dels rànquings és una eina fonamental per la política estratègica de la institució, és una manera de rendir comptes a la societat i de garantir la qualitat universitària a través de la publicitat de dades evidents. La millora aconseguida en el posicionament de l’NTU Ranking ha estat possible gràcies al treball i l’esforç del personal investigador de la Universitat de València”, ha declarat Clara Martínez, vicerectora de Sostenibilitat i Planificació de la Universitat de València.
 
Més informació a http://nturanking.lis.ntu.edu.tw/
 

Data d'actualització: 20 de d’octubre de 2014 09:38.

Llista de notícies