VLC/CAMPUS llança el programa ‘Start-Up 2015’ per promoure iniciatives empresarials amb base cientificotecnològica

Logo de la convocatòria.

El Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS (format per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el Consell Superior d’Investigacions Científiques) ha decidit impulsar el programa «VLC/CAMPUS-STARTUP 2015 | Desenvolupa la teua empresa amb la UV i el CSIC», mitjançant el qual pretén donar suport al desenvolupament d’empreses innovadores i/o de base tecnològica en l’entorn de VLC/CAMPUS, posant a disposició espais al Parc Científic de la Universitat de València i facilitant l’accés als diferents programes de suport a la innovació i a l’emprenedoria de les entitats i organismes gestors i col·laboradors. Aquesta convocatòria per a la promoció d’ecosistemes innovadores és coordinada, en el marc de VLC/CAMPUS, pel Vicerectorat de Sostenibilitat i Planificació de la Universitat de València i la Delegació Institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana.

La creació d’empreses derivades (spin-offs) i empreses emergents (start-ups) de base tecnològica basades en el coneixement és un factor crític per al desenvolupament present i futur de l’economia, però perquè es creen ha d’haver-hi una xarxa que secunde les iniciatives empresarials i en garantisca la viabilitat. Per aquest motiu, el Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS vol establir una metodologia d’innovació oberta en què els agregats i els agents públics i privats de la seua àrea geogràfica col·laboren i competisquen,  creant un entorn favorable a l’intercanvi d’informació, coneixements, valors, recursos humans i financers, béns i serveis, estimulant i concedint facilitats per a la transferència de coneixement, la promoció d’activitats que fomenten la innovació o la creació d’empreses de base tecnològica.
 
En el programa podrà participar qualsevol iniciativa empresarial legalment constituïda i amb una antiguitat inferior a 3 anys, que presente un projecte innovador i/o basat en el coneixement, i en el qual almenys un membre de l’equip promotor estiga relacionat amb la Universitat de València, el CSIC o qualsevol de les entitats, centres d’investigació i empreses que conformen el mapa d’agregats del Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS.
 
El termini de presentació de sol·licituds comença l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en la pàgina web del Parc Científic de la Universitat de València i finalitza el 30 d’abril de 2015, a les 12:00 hores. Les activitats previstes en el programa es desenvoluparan, com a màxim, fins al 30 de juny de 2016.
 
Els participants del programa gaudiran d’un espai al Parc Científic de la Universitat de València que podrà consistir en allotjaments, despatxos i laboratoris, a més d’un cicle de tallers formatius especialment orientat a l’emprenedor d’iniciatives empresarials amb base cientificotecnològica, organitzat per l’Associació Espanyola d’Emprenedors Cientificotecnològics. La Fundació Parc Científic de la Universitat de València també facilitarà als participants del programa l’accés a programes de finançament i de suport a l’emprenedor de diferents entitats i organismes col·laboradors. 
 
Aquesta actuació ha comptat amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport mitjançant el subprograma d’enfortiment del programa Campus d’Excel·lència Internacional.
 
Més informació en: http://www.vlc-campus.com/

Data d'actualització: 27 de de març de 2015 13:10.

Llista de notícies