Vora 600 alumnes i un centenar de professors han participat en la 32 Universitat d’Estiu de Gandia que finalitza hui

Un dels cursos impartits en la Universitat d'Estiu de Gandia de 2015.

La 32 edició de la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG) arriba a la seua fi, aquest dimarts, 28 de juliol, amb la cloenda dels quatre últims cursos. Vora 600 alumnes i un centenar de professors han participat en aquesta edició que ha portat per lema ‘Temps de participació’.

L’edició d’enguany es va inaugurar el passat 20 de juliol amb la conferència de Bernardo Guzmán qui va parlar sobre ‘Periodisme i participació en el segle XXI’. L’acte inaugural va comptar, per primera vegada en la història de la UEG, amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui va estar acompanyat pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant. 
 
Pel que respecta a la part formativa de l’edició, han tingut lloc 19 cursos que han tractat temes tan diversos com la salut, l’art i la ciència, la participació social i ciutadana, la pediatria, la cooperació i la solidaritat, l’emprenedoria social i sostenible, el patrimoni de La Safor o la parada cardiorespiratòria. Vora 600 alumnes de distintes titulacions han passat aquests dies per les aules del Centre de Gandia de la Universitat on s’han celebrat els cursos. En aquest sentit, destaca la presència de 170 estudiants d’Unisocietat de Cullera, Ontinyent, Quart de Poblet i l’Eliana que, junt als alumnes de la Universitat dels Majors de Gandia, han participat durant dos dies al curs ‘Visions del patrimoni. Itinerari per La Safor’.
 
També aquesta Universitat d’Estiu ha comptat amb una oferta d’activitats obertes a la ciutadania en general. A les 20 hores, la Casa de la Marquesa s’ha convertit en la seu de les taules redones i conferències que han reunit aproximadament un centenar de persones en cada cita. Durant sis dies s’ha parlat sobre periodisme ciutadà i participatiu, ciutats intel·ligents o tradicions valencianes. A més, ha comptat amb la presència de l’escriptor Joaquín Camps qui va explicar l’èxit de la seua novel·la ‘La última confidencia del escritor Hugo Mendoza’. Mentre, el periodista i comentarista polític Antón Losada va ser ahir l’encarregat de pronunciar la conferència ‘Encara sort que ens queda la política’, organitzada per la Càtedra Cucó i la Fundació Ernest Lluch.
 
Les activitats de la nit també han estat de gran èxit. Vora 400 persones han assistit de públic a les activitats nocturnes de la UEG, que han comptat amb les actuacions de la Colla de dolçainers i tabaleters de La Safor-UPG; Musicans, sons de la Mediterrània; la projecció de ‘Furtivos’, l’Escola de Teatre del Serrano; i l’espectacle ‘Ovidi popular. 20 anys’.
 

Data d'actualització: 28 de de juliol de 2015 07:00.

Llista de notícies