Wikileaks i les fronteres de la informació, a debat a La Nau

Portada del llibre 'Vigilados. WikiLeaks o las nuevas fronteras de la información’, de Susana Díaz i Jorge Lozano (eds.), Biblioteca Nueva (2014).

Analitzar el paper dels mitjans de comunicació en la societat actual i la seua relació amb el poder polític arran de les filtracions de Wikileaks. Aquest va ser l’objectiu de la taula redona titulada ‘Wikileaks, símptoma de la comunicació global’, que es va tincre lloc aquest dimarts, 21 d’octubre, a La Nau de la Universitat de València.

La trobada va reunir quatre investigadors de Periodisme i Comunicació Audiovisual que reflexionaren sobre el fenomen Wikileaks arran de la publicació del llibre ‘Vigilados. WikiLeaks o las nuevas fronteras de la información’, de Susana Díaz i Jorge Lozano (eds.), Biblioteca Nueva (2014).

Han passat ja quasi quatre anys des que Julian Assange es convertirà en un personatge controvertit i destacat en el sistema comunicatiu i informatiu global a partir de la   massiva filtració de comunicacions entre el Departament d’Estat nord-americà i les seues ambaixades d’arreu del món. L’assumpte, conegut amb el nom de ‘Cablegate’, va desvelar més de 250.000 documents que posaven al descobert els interessos ocults de la política internacional, al mateix temps que qüestionaven el model de periodisme tradicional i la relació dels mitjans de comunicació amb els interessos i les estructures de poder. 
 
Sobre aquest assumpte debateren els professors de Periodisme Jorge Lozano (Universidad Complutense de Madrid) i Francesc Martínez Gallego (Universitat de València), a més de Jenaro Talens i Manuel de la Fuente, tots dos docents de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València. L’acte el presentà i moderà el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño. 
 
L’acte s’inscriu en el programa d’activitats de Claustre Obert, l’espai de debat i reflexió de la Universitat de València i ‘El País’ i va estar organitzat pel Màster en Interculturalitat, Comunicació i Estudis Europeus, el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. 
 
+Info: http://nauxxi.uv.es 
 

Data d'actualització: 22 de d’octubre de 2014 08:00.

Llista de notícies