El nou programa Erasmus +

El programa Erasmus+ per al període 2014-2020 va entrar en vigor l'1 de gener de 2014 i serà aplicable a tots els estudiants que realitzen mobilitats d'estudis o de pràctiques a partir del curs 2014-201. S'emmarca en l'estratègia Europa 2020, en l'estratègia Educació i Formació 2020 i en l'estratègia Rethinking Education i engloba totes les iniciatives d'educació, formació, joventut i esport.

En matèria educativa abasta tots els nivells: escolar, formació professional, ensenyament superior i formació de persones adultes. Erasmus+ integrarà els programes existents en el Programa d'Aprenentatge Permanent i també els programes d'educació superior internacional: Erasmus Mundus, Tempus, ALFA, Edulink i programes bilaterals, a més del Programa Joventut en Acció.

A partir del curs 2014-15 les mobilitats tradicionals del programa Erasmus: Estudis, Pràctiques, Docència (PDI) i Formació (PAS) continuen existint amb el nou programa Erasmus+, si bé s'ha modificat en relació a cursos anteriors.
El programa permet que els estudiants facen estades d'estudis en universitats europees o períodes de pràctiques en institucions, empreses i organitzacions europees. També preveu obrir les mobilitats a tercers països no europeus, si ben encara no s'ha implementat aquest programa.

Informació general per al curs 2014-2015

Per a la realització de les estades es preveu la dotació de beques econòmiques per a les mobilitats. En el nou programa han variat. Es poden consultar en l'apartat "Beques i Dotació Econòmica" de la nostra web.

Una de les novetats del programa és que els estudiants podran fer diversos períodes Erasmus tant d'estudis com de pràctiques al llarg de la seua carrera. No obstant açò, existeix un màxim de 12 mesos per cada cicle d'estudis (12 mesos per a grau, 12 mesos per a màster i 12 mesos per a Doctorat) amb un total màxim de 36 mesos per als tres cicles. En els graus de Farmàcia, Medicina i Odontologia el màxim serà de 24 mesos per cicle.

Entre altres objectius, el nou programa pretén millorar en qualitat i reforçar les competències lingüístiques dels *estuidantes. Per a açò, ha previst una sèrie de mesures com a cursos en línia d'idiomes per a estudiants o la realització d'una prova d'avaluació no vinculant abans i després de l'estada Erasmus.

Es pot obtenir més informació en:

 Informació Programes Mobilitat

Requisits per participar en programes Erasmus - Outgoing

  • Ser ciutadà d'un estat membre de la Unió Europea o estar en possessió d'un permís de residència vàlid per residir a Espanya durant el període de realització de la mobilitat.
  • Estar matriculat en estudis oficials de grau de la Universitat de València, tant en el moment de realitzar la sol · licitud com durant el període d'estada.
  • Tenir aprovats, en finalitzar el curs anterior al de la sol · licitud 42 crèdtis en el cas de Grau o  60 crèdits en el cas de les Llicenciatures
  • Existència d'un conveni bilateral Erasmus a la teva titulació.
  • No ser beneficiari en el curs 2014-2015 de qualsevol altre programa de mobilitat (SICUE, Erasmus o Programes Internacionals), excepte el programa Erasmus Pràctiques.
  • A més dels requisits generals, els sol · licitants hauran de complir els requisits específics per a cada plaça, tant en el moment de realitzar la sol · licitud, com durant el curs 2014/2015, d'acord amb les condicions de les destinacions.

Criteris de selecció

D'acord amb la convocatòria del curs 2014-15, les sol·licituds seran prioritzades d'acord amb els criteris que establisca la Comissió de Mobilitat de cada Centre. Aquests criteris poden tenir en compte, entre altres criteris, la nota mitjana de l'expedient acadèmic, el nombre de crèdits aprovats al final del curs escolar 2012-2013, estar matriculat en un programa d'Alt Rendiment Acadèmic (ARA), haver participat en un programa de mentors d'estudiants entrants i el coneixement d'idiomes.

Possibles destinacions i durada de l'estada

Els estudiants podran sol · licitar l'estada en una universitat que tinga places d'intercanvi. La durada de l'estada dependrà del nombre de mesos de la plaça d'intercanvi: un semestre o un curs complet. Es pot consultar el llistat de destinacions disponibles des del Portal Serveis Estudiant. Per visualitzar els possibles destinacions és necessari triar el centre i la titulació i desprès prèmer el botó "mostrar". 

XI Setmana Internacional de la Universitat de València

El passat  11 de novembre va tindre lloc la XI Setmana Internacional de la Universitat de València. Durant aquesta setmana el Servei de Relacions Internacionals  i Cooperació, amb la col·laboració de totes les Facultats i Escoles de la Universitat, va donar a conèixer a tots els estudiants i les estudiantes els programes d’intercanvi per a fer estades a l´estranger al curs 2014-2015.

Amb aquesta iniciativa es va pretendre promoure que els nostres estudiants realitzen una estada a Europa (mitjançant el Programa Erasmus Estudis), a altres continents (mitjançant el Programa Internacional) o a Espanya (Programa SICUE).

Es va animar a tot l’alumnat interessat a gaudir de l’experiència d’una estada internacional i a participar en totes les activitats i les xarrades organitzades.

Activitats que es varen dur a terme:

En aquest enllaç es pot consultar la presentació que es va fer en les sessions informatives

Presentació informativa XI Setmana Internacional

Coordinadors de titulació

Abans de triar destinació, els possibles dubtes acadèmics sobre els estudis que es volen cursar es poden consultar amb el coordinador de la titulació

Coordinadors de centre

Cada centre compta amb un coordinador de centre que és qui promou i impulsa la mobilitat i es el seu màxim responsable en el centre. En cas d'absència del teu coordinador de titulació, el coordinador de centre assumirà les seues funcions.

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord