Acte d'obertura curs 2023-2024.

Oberta la inscripció fins al 24 d'octubre de l'activitat. Obtenció d' 1 crèdit de lliure opció. El seminari es celebra els dies 25,26, i 28 d'octubre, d'11-14:30 h.

 

Oberta la inscripció fins al 24 d'octubre de l'activitat. Obtenció d' 1 crèdit de lliure opció. El seminari es celebra els dies 25,26, i 28 d'octubre, d'11-14:30 h.

En les últimes dècades trobem un notable interès per les creacions autobiogràfiques: autobiografies, autoretrats, memòries, diaris íntims o documents epistolars. Si bé és en la literatura autobiogràfica, la literatura del jo, on descansa la major part de les aportacions teòriques, així com de la producció d'obres en abundància, també és important assenyalar les recerques que s'han publicat en el camp de les arts visuals en l'última dècada inclusivament al territori espanyol. Encara que hem d'anunciar des d'aquest començament que ens trobem amb un terreny que en comparació de la literatura no ha estat suficientment treballat i que creiem amb un gran potencial no solament per als seus propis estudis en el compartiment de la

creació artística. De fet, considerem que per l'ambigüitat de molts dels elements de l'autobiografia és necessari que la importància de les seves anàlisis graviten entorn dels estudis comparats entre pensament, literatura, arts visuals, teatre i cinematografia.

Però quin és la necessitat d'aquesta revaloració de l'autobiografia, gènere naixent de la Modernitat, en l'actualitat? Al llarg del curs atendrem a trobar les respostes a aquesta pregunta de tall metafísic en el context de la postmodernidad i a les qüestions definitòries sobre què és l'autobiografia, les seues formes, teories i paradoxes; les relacions de xoc amb la autoficción i amb l'autoreflexió; i, finalment, les vies d'expressió en la creació literària, el pensament contemporani i les arts visuals en contextos on “relatar el jo” a més es fa un imperatiu d'apoderament dels relats culturals subalterns, parias o contrahegemònics.

 
Període de l'esdeveniment:
  • De 28 de setembre de 2016 a 24 d’octubre de 2016. Tots els dies de 09:00 a 14:00.
  • De 25 d’octubre de 2016 a 28 d’octubre de 2016. Dimarts, dimecres i divendres d' 11:00 a 14:30.
 
 
Lloc de realització

Aula A-4.1 del aulari VI (Facultat Geografia i Història)

 
Organitza

Universitat de Valencia-Associació Valenciana de Crítics d'art (AVCA).

 

Contacta florentina.sanchez@uv.es

 
Més informació