Acte d'obertura curs 2023-2024.
Imatge de l’activitat
La Barraca, Teatre i Universitat. Ahir i avui d’una utopia

Mostra sobre La Barraca de Federico García Lorca

 

La Barraca, Teatre i Universitat. Ahir i avui d’una utopia

Recorre la història de La Barraca de Federico García Lorca des de la seua fundació en 1932 fins a la seua extinció durant la Guerra Civil.

La Barraca, el teatre universitari que va dirigir Federico García Lorca, fou una de les grans empreses culturals de la Segona República. El seu propòsit va ser portar als racons més apartats d’Espanya el teatre dels clàssics del Segle d’Or: Cervantes, Lope, Tirso, Calderón… En el projecte van intervenir joves entusiastes, la majoria reclutats a la Universitat de Madrid. Durant quatre anys van saber portar, com rejovenits còmics de la llegua, les obres clàssiques per les places dels pobles i ciutats.

Un dia aquell somni va acabar amb l’esclat de la Guerra Civil. Diversos components de La Barraca, començant per qui n’havia estat el director, van morir en circumstàncies tràgiques, tant en una trinxera com en l’altra. Alguns van marxar a l’exili i altres es van quedar a Espanya amb el record sempre viu del que va ser aquella aventura lluminosa que aquesta exposició vol ara rememorar.

Del 17 de gener al 5 de febrer de 2012

Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 20 hores. Diumenge i festius de 10 a 14 hores. Entrada gratuïta, aforament limitat

 
Període de l'esdeveniment:
  • De 18 de gener de 2012 a 5 de febrer de 2012. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte de 10:00 a 20:00.
  • De 18 de gener de 2012 a 5 de febrer de 2012. Diumenge de 10:00 a 14:00.
 
 
Lloc de realització

Sala Oberta. La Nau (Universitat, 2)

 
Organitza

Acció Cultural Espanyola (AC/E) i l'Institut del Teatre de Madrid (Universidad Complutense). Col.labora: Universitat de València.

 

Contacta exponau@uv.es

 
Més informació