Acte d'obertura curs 2023-2024.
fotografia de Joaquín Bérchez
Exposició fotogràfica “Miscelánea Geográfica” de Joaquín Bérchez

Al hall de la Facultat de Farmàcia Joaquín Bérchez, nascut en Montilla en 1950, és Acadèmic en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos i Catedràtic d'Història de l'Art en la UV.

 

Joaquín Bérchez, nascut en Montilla (Còrdova) en 1950, Bérchez és Acadèmic en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos i Catedràtic d'Història de l'Art en la Universitat de València, la ciutat on viu i treballa, compaginant la labor docent amb la seua passió per la fotografia i l'arquitectura.

Joaquín Bérchez ha convertit les fotografies del paisatge valencià en una eina més de contemplació i de reflexió sobre el territori. La mostra arreplega panoràmiques des d'Ademús a l'Albufera, les vistes de l'interior i el litoral, mostrant amb detall les vinyes, tarongers, palmeres, oliveres, arrossars… que se succeeixen a través d'una juxtaposició de l'antic i del modern, en un territori antropitzat, modelat per l'activitat humana.

Des de la torsió d'un cep a les restes d'un aqüeducte romà o les tranquil·les aigües del Mediterrani, el paisatge valencià representat adquireix noves visions als ulls de Joaquín Bérchez. El professor torna a delectar-nos amb estampes de la nostra geografia, del nostre paisatge. Un pretext més per a evocar el reconeixement i el sentiment cap al nostre territori i als valors paisatgístics i patrimonials que atresora.

L'exposició “Miscel·lània Geogràfica” obeeix a la voluntat i compromís de la Universitat de València d'estar present en el territori, en la societat local. El seu disseny i la seua temàtica responen a uns objectius formals i conceptuals, en els quals la divulgació mitjançant el seu caràcter itinerant, i la reflexió a partir d'aspectes inèdits del paisatge valencià des d'una particular visió de l'autor, adquireixen protagonisme.

 

Període de l'esdevenimentDe 6 de març de 2015 a 23 de març de 2015. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 08:00 a 21:00.

 
 
Lloc de realització

Hall de la Facultat de Farmàcia

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en col·laboració amb la Facultat de Farmàcia.

http://projeccio.uv.es/home

 

Contacta vicerec.participacio.projeccio@uv.es / unitatsuport@uv.es

 
Més informació