Acte d'obertura curs 2023-2024.
Cartell de l'exposició
Exposició "Yo voy soñando caminos"

75º Aniversari de la mort del poeta Antonio Machado.

 

Són molts els homenatges que el gran poeta Antonio Machado rebrà aquest any en commemoració dels 75 anys de la seua mort: podrem gaudir de recitals poètics, edicions especiales de les seues obres, estudis universitaris,... Però si hi ha un art tan allunyat en aparença de la lírica com proper en la seua essència, aquest és la il·lustració gràfica. Tota la capacitat de suggeriment, la musicalitat, la subtilesa i la màgia que tanquen les paraules en un vers, troben el seu equivalent en eixa imatge estàtica que reflecteix un concepte, una idea, tot just amb unes línies o unes taques de color precises i plenes de sensibilitat.

Considerem que la interpretació gràfica dels bells versos de Machado pot aportar una visió novedosa, original i rica, desitgem germanar poesia i il·lustració per cel·lebrar aquesta efemèride tan rellevant en l’àmbit de la cultura de l’Estat Espanyol.

Aquesta exposició col·lectiva està basada en la interpretació gràfica de l’obra lírica d’Antonio Machado. Més de 80 il·lustradors fan seus els versos del poeta per convertir les seues paraules en riques imatges, aportant noves lectures i suggeridores metàfores visuals.

 

Període de l'esdevenimentDe 20 d’octubre de 2014 a 10 de novembre de 2014. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 21:00.

 
 
Lloc de realització

Facultat de Magisteri

 
Organitza

Vicedeganat de Cultura de la Facultat de Magisteri.

www.uv.es/magisteri

 

Contacta Noelia.Ibarra@uv.es

 
Més informació