Acte d'obertura curs 2023-2024.

Solemne Acte Acadèmic d'Investidura del prof. Dr. Santiago Muñoz Machado com a Dr. 'Honoris Causa' per la Universitat de València.

 

Santiago Muñoz Machado (Pozoblanco, Córdoba, 1949) és catedràtic de Dret Administratiu de la Universidad Complutense de Madrid, ha estat elegit per ocupar el seient “r” de la Real Academia Española i és també acadèmic de número de la Real Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques. Així mateix és membre de l’Academia Nacional de Derecho y Ciencias Sociales de Buenos Aires i de la International Academy of Comparative Law.

Després de treballar per a la Presidència del Govern durant alguns anys, en la seua condició de membre del Cos de Tècnics de l’Administració Civil de l’Estat, va obtenir per oposició les places, primer com a professor adjunt de la Universidad Complutense, i després com a agregat i catedràtic de les facultats de Dret de la Universitat de València i de la Universidad de Alcalá de Henares. Ha impartit docència també en diverses universitats europees i americanes.

Pertany als consells editorials de diverses revistes espanyoles i estrangeres i dirigeix la Revista General de Derecho Administrativo (electrònica) i El Cronista del Estado Social y Democrático de Derecho. La seua obra jurídica la componen més de quaranta llibres i centenars d’articles. Entre els seus estudis més influents destaquen els que es refereixen al tercer sector i l’activitat social de l’Estat, els concernents al Dret de les Comunitats Autònomes i els adreçats al Dret de la regulació econòmica. I el seu gran llibre de síntesi, projectat en cinc volums dels quals ha publicat fins al moment quatre (amb un total de més de cinc mil pàgines), titulat Tratado de Derecho Administrativo y Derecho Público General, és l’obra de referència en la matèria, tant a Espanya com en altres països.

A més de la seua obra estrictament jurídica és autor de llibres de relats (Riofrío, 2010, amb molt àmplia difusió), recerques històriques (El problema de la vertebración del Estado en España, 2006), estudis biogràfics de caràcter històric (Sepúlveda, cronista del Emperador, 2012) i assajos sobre qüestions d´actualitat (Informe sobre España: repensar el Estado o destruirlo, del que s’han fet tres edicions entre novembre i desembre de 2012).

Professorat amb vestimenta acadèmica.

Es prega confirmació d'assistència abans del 28 de febrer

 

Data 7 de març de 2013 de 12:00 a 14:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Paranimf de la Universitat de València. Edifici històric 'La Nau'.

 
Organitza

Rectorat de la Universitat de València.

www.uv.es/rectorat

 

Contacta rectorat@uv.es

 
Més informació