Acte d'obertura curs 2023-2024.

Jornades de sensibilització en Economia Social per a la prestació de serveis públics locals a Canals el 25 de novembre.

 

Jornades de sensibilització en Economia Social per a la prestació de serveis públics locals a Canals el 25 de novembre.

Poden les empreses socials ajudar als Ajuntaments a complir les seues polítiques socials i d’ocupació? Esta pregunta se l’han plantejat investigadors de la Universitat de València, que coincideixen en què les cooperatives i altres empreses contemplades en la Llei d’Economia Social pareixen les més idònies per a prestar serveis locals, així com per a fomentar l’ocupació en el territori. Suposen una via intermèdia entre el pur mercat i la prestació directa dels serveis públics, però sobretot, amb elles, els diners i l’esforç del municipi reverteixen en el mateix, generant més ocupació i riquesa.

En efecte, els serveis són prestats per conciutadans, o inclús pels propis usuaris o proveïdors, cosa que ancora l’ocupació en el mateix àmbit. Allò permet el compliment de la satisfacció de necessitats col•lectives pels propis interessats mitjançant l’ajuda mútua, amb suport del Municipi, i a més, evita que els impostos dels ciutadans, utilitzats pels Ajuntaments per a la contractació pública, o per a qualsevol altra política de foment, vaja a parar a grans conglomerats empresarials que canalitzen els beneficis obtinguts fora del territori.

De tot allò és conscient la pròpia Unió Europea, que ha indicat la conveniència de fomentar este tipus d’empreses, especialment en l’àmbit local. En el seminari, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València amb la col•laboració de Caixa Popular, s’analitzaran els beneficis que aporta l’ús d’empreses socials perquè els Ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, i també les distintes fórmules que estos poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per Empreses Socials, incentivar l’autoocupació o afavorir la inserció sociolaboral.

 

Data 25 de novembre de 2014 de 18:00 a 20:45. Dimarts.

 
 
Lloc de realització

Centre Cultural “Ca Don José”, Canals

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial en col•laboració amb Caixa Popular i l'Ajuntament de Canals.

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta vicerec.participacio.projeccio@uv.es / unitatsuport@uv.es

 
Més informació