Acte d'obertura curs 2023-2024.

Els cursos del Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València seran convalidables per 1 o 2 crèdits de lliure opció.

 

El Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València ofereix la seua convocatòria anual de cursos curriculars sobre art. La matrícula començarà demà, dia 12 de gener i s’oferiran quatre cursos sobre museologia, cinema, xarxes socials en l’àmbit cultural i còmic. Els cursos es realitzaran entre el 7 de febrer i el 23 de març i seran convalidables per 1 o 2 crèdits segons la seua durada, per als estudiants de la Universitat de València.

La programació d’enguany s’iniciarà amb el curs El patrimoni cinematogràfic: imatge i memòria, en què la professora d'Història de l'Art, Áurea Ortiz, farà una revisió del cinema com a obra artística, cultural, producte industrial i document, així com de les funcions de les filmoteques.

Una de les novetats d’enguany és el curs Relacions còmic/política, impartit per José Miguel Chuliá, que explorarà el rerefons ideològic i estètic del còmic a través d’exemples europeus i nacionals.

També s’incorpora a l’oferta el curs El patrimoni i la gestió cultural: noves professions per a les xarxes socials, impartit per Jorge Sebastián Lozano i per Joaquín Soler. Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació canvien constantment, sorgint al seu torn noves formes d’abordar temàtiques molt antigues, com són la cultura, el patrimoni, l’art, la història. El curs pretén complementar la formació o l’interès per aquestes qüestions fent una introducció senzilla i concreta a les principals possibilitats tecnològiques, aplicades a la difusió del patrimoni.

La programació conclourà amb Exposicions temporals d’art contemporani, impartit per la professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Múrcia Isabel Tejeda, en què s’abordarà la pluralitat de formes d’exhibició de l’art des del segle XIX fins l’actualitat.

On i com matricular-se:

La matrícula es realitza a través de la pàgina web del Patronat: www.uv.es/pmg/cursos

Els cursos s’impartiran a l’aula de formació de l’edifici de la Fundació General de la Universittat de València (C/Amadeu de Savoia, 4 - 1 ª planta), situat al campus de Blasco Ibáñez. A més, el Patronat Martínez Guerricabeitia des del 2005, col•labora amb el Centre d'Estudis del MuVIM (Museu Valencià de la Il • lustració i la Modernitat) en matèria docent.

Aquestes activitats s’emmarquen dins de les seues finalitats, entre les quals destaquen fomentar i difondre l’activitat creativa en el camp de les arts plàstiques contemporànies dins de la comunitat universitària, i entre el públic en general. Per més informació tel.: 963983058 www.uv.es/pmg

 

Període de l'esdevenimentDe 16 de gener de 2012 a 23 de març de 2012. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 21:00.

 
 
Lloc de realització

Aules del campus de Blasco Ibáñez

 
Organitza

Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València.

http://www.fguv.org/pmg/presentacio/

 

Contacta pmg@uv.es

 
Més informació