Acte d'obertura curs 2023-2024.

Seminari. Mostrar com la realitat dóna cabuda a iniciatives, concepcions i models d'intervenció econòmica i social alternatius al sistema econòmic dominant.

 

L'objecte últim d'aquest primer seminari dedicat a “Altres formes de Fer Economia” que organitza la Universitat de València és posar en evidència com la realitat dóna cabuda a iniciatives, concepcions i models d'intervenció econòmica i social alternatius al sistema econòmic dominant, i on l'ésser humà i el seu desenvolupament integral és l'origen i finalitat última del procés econòmic i social.

En primer lloc, abordarem l'enfocament de la denominada "Economía Descalza" i el desenvolupament a escala humana, comptant amb un ponent d'excepció, el professor Manfred Max-Neefs, premi Nobel d'Economia Alternativa 1983. La Universitat de València s'honra de tenir-li entre nosaltres.

En segon lloc, considerarem la perspectiva analítica de la "Economía del Bien Común" edificada per Christian Felber. Aquest model d'intervenció econòmica tracta de sincronitzar els valors de l'economia real amb els principis constitucionals sota el postulat segons el qual l'activitat econòmica ha de servir als interessos generals i al ben comú o públic.

I finalment analitzarem l'enfocament analític de l'Economia Social. L'Economia Social conforma un sector institucional on l'ésser humà és l'origen i finalitat última del procés econòmic. Situada entre l'activitat pública i la lògica capitalista del mercat, articula la seva activitat sobre els valors de la democràcia, la justícia, la solidaritat i el ple desenvolupament integral de la persona.

 

Data 30 de gener de 2015 de 16:00 a 19:00. Divendres.

 
 
Lloc de realització

Sala Manuel Sánchez Ayuso - Facultat d'Economia

 
Organitza

Departament d'Economia Aplicada. - IU. POLIBIENESTAR - Facultat d'Economia.

 

Contacta antonia.sajardo@uv.es