Acte d'obertura curs 2023-2024.
La Primera Guerra Mundial a les literatures europees i nord-americanes
La Primera Guerra Mundial en les literatures europees i nord-americanes

Aquestes jornades estudiaran el conflicte bèl·lic com a tema, espai i personatge en la producció literària dels principals països que hi participaren.

 

Aquestes jornades estudiaran el conflicte bèl·lic com a tema, espai i personatge en la producció literària dels principals països que hi participaren.

Tot prenent com a marc geogràfic interdisciplinar les literatures d’Alemanya, França, Gran Bretanya, Itàlia i Estats Units, i unint diverses perspectives genèriques que inclouen tant el teatre, la poesia i la narrativa, a més d’aproximacions crítiques derivades dels estudis culturals, les comunicacions presentades pretenen exemplificar la construcció estètica de la Gran Guerra per part d’autors contemporanis al conflicte, i també per aquells posteriors a la confrontació i que van créixer com a testimonis directes de les seues conseqüències més immediates. Com que les Jornades reuneixen especialistes de diferents àrees filològiques (literatura anglesa, italiana, nord-americana, francesa i alemanya) adscrites a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, l’alumnat potencial estarà vinculat als Graus d’Estudis Anglesos com de Llengües Modernes i les seus Literatures. Ara bé, com que el conflicte va tenir conseqüències polítiques i estètiques que afectaren la resta de països europeus, les Jornades són d’interès també per als alumnes que pertanyen a la resta de Graus filològics, i també per aquells la formació acadèmica dels quals tinga un biaix historicista (Grau en Història), jurídic (Grau en Dret) o artístic (Grau en Història de l’Art).

 
Període de l'esdeveniment:
  • 23 d’octubre de 2014 de 08:30 a 18:30. Dijous.
  • 24 d’octubre de 2014 de 09:00 a 18:30. Divendres.
 
 
Lloc de realització

Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

 
Organitza

Departament de Filologia Francesa i Italiana

Departament de Filologia Anglesa i Alemanya

Universitat de València

Embajada de Austria en España

.

 

Contacta carmen.manuel@uv.es

 
Més informació