Acte d'obertura curs 2023-2024.
Exposició SECOND ROUND
Second Round. Art i Lluita als Instituts de Secundària Valencians

Exposició a l'IES Ausiàs March de Manises

 

La inauguració, el dia 15 d'abril, compta amb la conferència del professor Ricard Huerta.

La iniciativa naix de la idea com a resposta a la situació de fragilitat en la qual es troba l'educació artística dins del sistema educatiu. Cal defensar la necessitat de l’aprenentatge de les arts en els diferents nivells de l’ensenyament obligatori.

El Gernika de Picasso va omplir d'arguments i de murals la dècada de 1980 i va donar imatge a la democràcia en els anys posteriors a la dictadura franquista. La feina que s'ha fet des d'aleshores és molta, si bé s'evidencia una pèrdua continuada de presència curricular de les arts visuals. Resulta imprudent ubicar la formació dels joves només en els escassos centres amb oferta de batxillerat artístic, ja que això suposa deixar la resta de la ciutadania sense formació en cultura visual.

Altre argument que motiva aquesta exposició és l’oferta educativa de la Universitat de València, que inclou des de fa cinc anys la formació del professorat de Dibuix al Màster de Professor/a en Educació Secundària, una especialitat ben nombrosa dins del conjunt del màster. Aquest alumnat es mereix la nostra solidaritat, ja que estem formant professionals que seran responsables de generar interès per l'art i la cultura entre les joves generacions. L'educació artística pot convertir-se en motor de canvi social.

 

Període de l'esdevenimentDe 14 d’abril de 2016 a 29 d’abril de 2016. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres d' 11:00 a 19:00.

 
 
Lloc de realització

IES Ausiàs March. C/ Teruel, 4. Manises

 
Organitza

Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Vicerectorat de polítiques de Formació i Qualitat Educativa, Vicerectorat de Cultura amb la col·laboració del IES Ausiàs March, Manises..

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta vicerec.participacio.projeccio@uv.es / unitatsuport@uv.es

 
Més informació