Acte d'obertura curs 2023-2024.

Una peça de dansa de l'Aula de Teatre de la Universitat es representarà abans a la taula redona

 

La taula redona serà moderada per José Antonio Díaz Rojo, director i investigador de l'IHMC, i comptarà amb la participació de Jesús Contreras, catedràtic d'Antropologia Social de la Universitat de Barcelona i Paloma Herrera, professora de Sociologia de la Univeridad Politècnica de València.

En la taula redona s'abordaran els aspectes culturals i socials de l'obesitat. S'analitzaran les causes culturals d'aquest fenomen característic de la societat contemporània, els orígens de la qual se situen a principis del segle XX, quan es produeixen els primers passos de la transició que ens condueix de la fam i la desnutrició a la sobrealimentació i l'obesitat. Entre els factors culturals, cal destacar l'escolarització precoç, la ruptura de l'aprenentatge culinari, els horaris actuals, la tolerància de les preferències individuals i els missatges dietètics contradictoris. Així mateix, es reflexionarà sobre el significat cultural de l'obesitat i la imatge de l'obés.

Prèviament a la taula redona, a les 18:30 hores, es representarà la peça de dansa El Corp, dirigida per Eva López, de l'Aula de Teatre de la Universitat de València que comptarà amb l'actuació de les ballarines Mar Mandli Varela, Gema Bernad, Anais Duperrein i Alejandra Mandli. Es contempla el cos en moviment en totes les seues possibilitats, subtil, robust, elàstic, bell, deforme, asimètric, càlid, sense judicis i acceptant-ho, amb la seua necessitat imperiosa d'aliment per a subsistir com a mitjà de vida i com plaure

 

Data 7 de març de 2012 de 18:30 a 21:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Sala de conferències de l'institut. (Palau de Cerveró. Plaça Cisneros, 4. CP. 46003. València)

 
Organitza

Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero i Aula de Teatre de la Universitat de València.

http://www.ihmc.uv-csic.es/

 

Contacta difusion.ihmc@uv.es

 
Més informació