Acte d'obertura curs 2023-2024.

Del 9 d'octubre fins al 7 novembre a Vinalesa. 15 d'octubre, inauguració a les 19 h

 

L’Horta de València, la més poblada i densa (2.500 hab/km2) de totes les comarques valencianes, està composta per 44 municipis on viuen més d’un milió i mig d’habitants.

L’Horta de València, dita així per l’abundància de conreus d’horta que hi hagut històricament, ha experimentat al llarg de les últimes dècades un intens desenvolupament urbà que ha derivat en la reducció del nombre d’hectàrees d’hortalisses.

Aquesta exposició ens mostra la complexa relació que hi hagut històricament entre la ciutat i l’horta de València, que de vegades ha estat d’harmonia i interdependència, però a voltes de conflicte –avalots dels hortolans contra la ciutat– i de depredació –de les forces econòmiques urbanes envers l’horta. L’ exposició tracta a més altres aspectes al voltant de l’Horta de València des del punt de vista de l’educació mediambiental, la biodiversitat (flora, vegetació, fauna), la geografia humana (expansió urbana en detriment de l’horta, xarxa de regs), la geografia física (el clima i la geomorfologia), la història de l’art (environmental art, els horts de taronges) i la història (on destaquen les referències al Tribunal de les Aigües).

Horari: de dilluns a diumenges de 12 a 14h i de 17 a 19 h

 

Període de l'esdevenimentDe 9 d’octubre de 2014 a 7 de novembre de 2014. Tots els dies de 12:00 a 19:00.

 
 
Lloc de realització

Centre Civic Municipal de Vinalesa C/ de la Fila s/n

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

 

Contacta vicerec.participacio.projeccio@uv.es unitatsuport@uv.es

 
Més informació