III CONGRÉS 2017

PATRIMONI IMMATERIAL VALENCIÀ

EXPERIÈNCIES EN EL TERRITORI

3 i 4 de novembre de 2017

Facultat de Geografia i Història

Saló d’Actes Joan Fuster

Avgda. Blasco Ibáñez, 28, València

 

Organitza:

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. UV

Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals (FIECOV)

Diputació de València. Institut Alfons el Magnànim

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals, en col·laboració amb la Diputació de València i l’Institut Alfons el Magnànim, organitzen el tercer Congrés Universitat de València-FIECOV que aborda el patrimoni immaterial i les seues experiències en el territori valencià.

 

La Universitat de València i la xarxa de centres d’estudis promouen una nova trobada anual entre ambdues institucions, en aquesta ocasió en format de congrés, amb la finalitat d’intercanviar experiències i reflexionar sobre el patrimoni immaterial en matèria d’estudis, recerques i treballs de posada en valor realitzats en les nostres comarques i/o municipis.

 

Com assenyala la UNESCO “el patrimoni cultural no es limita a monuments i col·leccions d’objectes, sinó que comprèn també tradicions o expressions vives heretades dels nostres avantpassats i transmeses als nostres descendents, com a tradicions orals, arts de l’espectacle, usos socials, rituals, actes festius, coneixements i pràctiques relatius a la naturalesa i l’univers, i sabers i tècniques vinculats a l’artesania tradicional”.

 

En aquesta línia, el Congrés UV-FIECOV 2017 pretén aprofundir en el nostre valuós i variat patrimoni cultural immaterial a partir de propostes d’estudis i casos pràctics, nous i actuals, que se centren en l’escala local, atès que com arreplega la UNESCO es tracta de “un important factor del manteniment de la diversitat cultural enfront de la creixent globalització”.

 

Aquesta iniciativa està oberta al públic en general, especialment dirigida a la comunitat universitària (docents, investigadors, estudiants, tècnics), als instituts d’estudis comarcals (i els seus membres i especialistes), així com als experts de l’administració local i de la societat valenciana (associacions, col·lectius i uns altres particulars).

 

Els/les interessats/des que pretenguen presentar comunicacions al Congrés hauran d’atenir-se als següents terminis i requisits:

 

1) Fins al 31 de març es podrà enviar títol i breu resum de la proposta de comunicació a l’email unitatsuport@uv.es, seguint els requisits d’extensió i edició (vegeu la següent pàgina).

 

2) Posteriorment el comitè científic avaluarà la qualitat i l’originalitat de les propostes. En cas de ser acceptades se sol·licitarà la redacció de la comunicació com a termini màxim de lliurament el 30 de juny.

 

3) Durant el mes de juliol el comitè científic procedirà a la revisió de les comunicacions i es farà saber als autors si serà presentada en el Congrés i publicada en les seues actes.

 

4) Finalment, al setembre s’habilitarà el programa definitiu de les sessions del Congrés i la inscripció gratuïta en la web del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial (projeccio.uv.es); acompanyades de la corresponent difusió, des de web, xarxes socials, cartelleria i e-mails d’aquest Vicerectorat, amb el propòsit de comunicar novetats fins a la dates del Congrés (3 i 4 de novembre).

REQUISITS TÈCNICS:

 • Els textos hauran de ser originals, inèdits i no hauran d’haver estat presentades o publicades en cap altre certamen o convocatòria. Obligatòriament, a banda del tema principal de la comunicació, de caràcter més general, cal fer referència al territori de la Comunitat Valenciana (municipal i/o comarcal).
 • Un màxim de 10 pàgines (figures incloses) en format docx, de les quals almenys 5 han de ser de text.
 • Font: Times New Roman i mida 12 (10 per a les notes a peu de pàgina).
 • Caràcters: màxim 21.000 cc per a 10 pàgines. *Cal fer el reconte en Word: barra d’estat a la part inferior de la finestra- Palabras- caracteres (con espacios) o també a la pestanya Revisar-grup Revisión-Contar palabras-caracteres (con espacios).
 • La primera pla de l’article s’ha d’incloure signatura: Nom i cognoms del/s autor/s, així com departament i categoria professional.
 • El material gràfic:
  • El material gràfic es publicarà sempre en blanc i negre.
  • Els mapes, dibuixos, gràfiques i/o fotografies han d’enviar-se en arxius separats, format jpg, png o tiff, mínim 300 píxels. *Cal fer la comprovació a les propietats de la imatge: Detalles-Imagen-Resolución.
  • En el cas dels gràfics o dibuixos, s’ha de tenir present que la grandària de les lletres i grossor de les línies siga l’adequat per permetre la seua reducció i conversió a blanc i negre sense pèrdua de claredat.
  • Les taules aniran incloses al text, amb la mateixa font de lletra i mida.
  • Tot el material gràfic durà sempre un títol en la part superior (90 cc amb espais màxim). Mentre que la font, l’autoria o les explicacions de signes convencionals, aniran a peu de figura.
  • S’ha d’assenyalar clarament al cos del text on ha d’anar posicionat el material gràfic.
 • Les cites bibliogràfiques aniran intercalades en el text entre parèntesi (cognom de l’autor, any i pàgines). La bibliografia s’inclourà al final del text, estarà ordenada alfabèticament per autors i ajustada als criteris següents. Ha de contenir totes les dades bàsiques: Autor, any. Títol. Editorial. Lloc d’edició. (Els cognoms dels autors aniran en majúscules i sols s’inclourà la inicial dels noms).

 

 

 

 

Data: De 24 de febrer de 2017 a 4 de novembre de 2017.

Lloc de realització Facultat de Geografia i Història Saló d’Actes Joan Fuster Avgda. Blasco Ibáñez, 28, València.

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies