Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Finalitza la quarta edició 2016/17 del programa ‘Erasmus en el Territori’ de la Universitat de València

  • 5 de maig de 2017
Image de la noticia

Nombrosos estudiants Erasmus i Internacionals de la Universitat de València han assistit a les excursions en l'Albufera, Xàtiva, Els Alforins, Ayora-Cofrentes, Sagunt, Bocairent i Requena. Les destinacions on més estudiants han participat en aquesta edició han sigut Sagunt, Requena i Bocairent. El programa arrancarà una nova edició al setembre de 2018.

El programa ‘Erasmus al Territori’ va finalitzar l'edició 2016/2017 dissabte passat a Requena, capital de la comarca de la Plana de Requena-Utiel, famosa pel seu patrimoni cultural, el seu paisatge vitivinícola i la seua gastronomia. Aquesta ha sigut la quarta edició del programa, en la qual s'han organitzat un total de 7 excursions lúdic-formatives i s'ha comptat amb la participació d'estudiants del Programa Erasmus, Programa SICUE i Programa Internacional.

Més de 120 estudiants han assistit a aquestes rutes formatives de la Universitat de València, procedents d'una vintena de països: Alemanya, Argentina, Colòmbia, Croàcia, Dinamarca, Equador, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Itàlia, Mèxic, Palestina, Polònia, Regne Unit, República Txeca, Suïssa i Uzbekistan. D'entre ells, els més participatius han sigut els centreeuropeus, especialment els estudiants alemanys. Destaca també la fidelització dels assistents, doncs el 80% dels estudiants que assisteixen a les rutes repeteixen.

En aquesta nova edició els estudiants han tingut l'oportunitat de visitar l'Albufera de València, Xàtiva (capital de la Costera), Els Alforins (compost pels municipis de Moixent, Font de la Figuera i Fontanars dels Alforins), Ayora-Cofrentes (capçaleres comarcals del Valle d'Ayora-Cofrentes), Sagunt (capital de Camp de Morvedre), Bocairent (Vall d’Albaida) i Requena (capçalera de la Plana de Requena-Utiel); aquests tres últims han sigut les destinacions amb major afluència d'estudiants.

El programa ‘Erasmus en el territori’ ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i el Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat, i els Ajuntaments de Xàtiva, Requena, Ayora, Cofrentes, Sagunt, Bocairent, Moixent i l'Associació Terres dels Alforins.

El vicerector Jorge Hermosilla ha subratllat la vocació formativa del programa ‘Erasmus en el territori’ i ha assenyalat que amb les rutes “es pretén il·lustrar als estudiants estrangers sobre els valors patrimonials, culturals i paisatgístics valencians”. El Vicerector Guillermo Palao ha insistit que la UV pretén amb aquesta iniciativa “completar l'estada dels estudiants en la Universitat de València, ampliar les seues experiències i facilitar el seu accés a la cultura, la gastronomia i el paisatge valencià i tot açò en un ambient universitari”.