Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El patrimoni natural de la Ribera del Xúquer centrarà la 2ª edició de la ‘Universitat de Primavera d'Alzira’

  • 12 de maig de 2017
El patrimoni natural de la Ribera del Xúquer centrarà la 2ª edició de la ‘Universitat de Primavera d'Alzira’

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira (Ribera Alta), amb la col·laboració de Caixa Popular, organitzen aquest certamen que s'oferirà de forma gratuïta a professionals, estudiants i ciutadans d'Alzira. Del 16 al 25 de maig, docents de la Universitat impartiran mòduls formatius sobre biodiversitat, geodiversitat, paisatge i patrimoni natural.

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira, a través d'IDEA (Agència de Desenvolupament Local d'Alzira) i els departaments d'Educació i de Medi ambient, amb el suport de Caixa Popular, engeguen la segona edició de la ‘Universitat de Primavera d'Alzira (UPA)’, sota el títol ‘Coneixement, conservació i posada en valor del patrimoni natural de la Ribera del Xúquer’. L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; el vicerector Jorge Hermosilla; el director de l'oficia de Caixa Popular a Alzira, Josep Llopis; i Emilio Barba, cap d’Iniciatives del Vicerectorat i coordinador de la UPA, han presentat avui, 12 de maig, la programació de la UPA.

El professor Emilio Barba ha explicat que l'objectiu d'aquesta segona edició és “crear un fòrum on debatre i aportar idees per a contribuir a la conservació i posada en valor de la Ribera del Xúquer i acostar a la societat la singularitat i la riquesa d'aquest emblemàtic espai valencià".

Les sessions formatives de la ‘UPA’ se celebraran els dies 16, 17, 18, 23, 24 i 25 de maig en horari de 16 a 19:20 hores, en la seu d'IDEA (Iniciativa per al desenvolupament econòmic d'Alzira). El programa inclou tres mòduls formatius, impartits de forma gratuïta, que compten amb la participació de personal docent i investigador de l'Institut “Cavanilles” de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, de l'Estructura de Recerca Interdisciplinària en Sostenibilitat, i dels departaments de Botànica i Geologia, d'Economia Aplicada i de Geografia.

Els dies 16 i 17 de maig, s'oferirà el mòdul ‘Biodiversitat de la Ribera del Xúquer. Claus per a la seua conservació’, impartit per Juan S. Monrós (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva). Els dies 23 i 24 de maig se celebrarà el curs ‘Geodiversidad i paisatge de la Ribera del Xúquer i el seu valor com a patrimoni natural’, que estarà a càrrec de Francisco Javier Ruiz (Departament de Botànica i Geologia) i Emilio Iranzo (Departament de Geografia). Les sessions del 18 i 25 de maig es dedicaran a la ‘Posada en valor del patrimoni natural. Propostes educatives i turístiques’, un seminari que desenvoluparan els professors Javier García (Estructura de Recerca Interdisciplinària en Sostenibilitat) i Rubén Arnandis (Departament de Geografia).

Aquesta segona edició de la Universitat de Primavera d'Alzira és fruit del conveni signat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb l'ajuntament d'Alzira. De la mateixa manera, es compta amb la col·laboració de la Càtedra ‘Cooperativa Caixa Popular del Desenvolupament Territorial i Economia Social Valencians’. L'objectiu de la UV amb aquesta línia estratègica de cooperació institucional és projectar el potencial de la comunitat investigadora sobre el seu espai geogràfic més pròxim, fomentar la presència i implicació de la UV en les comarques valencianes i transferir formació, recerca i coneixements més enllà de les aules universitàries, en una Universitat de Primavera pública, gratuïta i accessible als veïns i veïnes d'Alzira i de la comarca de la Ribera Alta.