Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Universitat de València acull la presentació de llibre ‘Ordenació del territori, urbanisme i medi ambient en un món en canvi’

  • 2 de juny de 2017
Image de la noticia

L'acte de presentació se celebrarà el proper dilluns 5 de juny, a partir de les 11.00 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. El Secretari Autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, clausurarà l'acte.

Aquesta publicació ha sigut editada per la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana de la Universitat de València i coordinada pel president de FUNDICOT-Associació interprofessional d'ordenació del territori, Antonio Serrano. Sota el títol ‘Ordenació del territori, urbanisme i medi ambient en un món en canvi’, el llibre arreplega les conclusions del VIII Congrés Internacional d'Ordenació del Territori i Dret Urbanístic que es va celebrar a Fuerteventura al maig de 2016 i una sèrie de comunicacions i ponències convidades que els donen cobertura.

L'acte de presentació arrancarà a les 11:15 hores. La taula inaugural estarà presidida pel vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; la degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba; el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canales i Ports, Eugenio Pellicer Armiñana; el president de Fundicot, Antonio Serrano; i el director de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana, Joaquín Farinós.

A continuació s'ha programat una taula redona amb la participació d'experts en Ordenació del Territori que analitzaran les conclusions i continguts del llibre i tractaran d'aplicar aquestes conclusions al terreny valencià. Aquesta taula serà moderada per Antonio Serrano, president de Fundicot, i en ella participaran els professors de la Universitat de València Joan Romero González (catedràtic de Geografia Humana) i Immaculada Revolta Pérez (professora del Departament de Dret Administratiu i Dret Processal). Com a professors convidats de la Universitat Politècnica de València estaran Vicent d'Esteban Chapapría (catedràtic de Ports i Costas i president de l'Associació d'Enginyers de Camins, Canales i Ports) i José Luis Miralles (director del Departament d'Urbanisme de la UPV). Finalitzada la taula i després de la ronda d’intervencions per part del públic assistent, la clausura de l'acte serà a càrrec de Josep Vicent Boira i Maiques, Secretari Autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

El director de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana, Joaquín Farinós, ha explicat que aquesta publicació es presentarà també a Madrid i Santander durant els pròxims mesos ja que es tracta d'una edició “necessària en matèria d'ordenació i desenvolupament territorial a nivell estatal que, a més, té una gran aplicació en el territori valencià”, ha assegurat. Farinós ha subratllat que la Càtedra que dirigeix té “l'obligació de participar en iniciatives com aquesta que permeten fomentar el coneixement així com l'anàlisi, recerca i difusió dels aspectes i temes relacionats amb el territori, en favor de la seua adequada gestió futura”.

El vicerector Jorge Hermosilla ha posat l'accent en la importància de la col·laboració institucional doncs, com ha assenyalat, “solament a través del treball conjunt es poden crear sinèrgies que permeten avançar en un model d'ordenació del territori favorable per a tota la societat”. La publicació ‘Ordenació del territori, urbanisme i medi ambient en un món en canvi’ és fruit de la col·laboració entre l'Associació Interprofessional d'Ordenació del territori-Fundicot i la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana. Aquesta càtedra va nàixer en 2016 gràcies al conveni entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.