Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Arranca a Cofrentes el programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’

  • 19 de setembre de 2016
Arranca a Cofrentes el programa ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’

La Universitat de València i l'Agència Valenciana del Turisme, amb la participació de la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló, han organitzat per segon any consecutiu un cicle de Jornades en el Territori. La seua finalitat és fomentar productes turístics basats en la riquesa paisatgística, el turisme responsable i la planificació estratègica.

Aquest programa formatiu preveu la celebració de 9 simposis en diferents punts de la geografia valenciana. El primer d'ells se celebrarà el proper dimecres 21 a Cofrentes, la resta se succeiran durant els mesos de setembre i octubre: Sogorb (28 de setembre), Cullera (5 d'octubre), Xàbia (7 d'octubre), Sagunt (11 d'octubre), Benicàssim (14 d'octubre), Villena (19 d'octubre), Morella (21 d'octubre) i Torrevieja (25 d'octubre). Un desplegament territorial que facilitarà la presència d'actors locals econòmics, socials, polítics i culturals, amb un marcat caràcter local.

Aquestes jornades estan obertes al públic i pretenen generar un fòrum per a la col·laboració, la participació, la implicació i la cooperació de tots. Per això estan destinades especialment a equips de govern local, tècnics municipals, empresaris turístics i associacions relacionades amb el sector i, en general, a tot el públic interessat en el turisme.

El cicle ‘Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana’ s'ha estructurat en 3 tallers. El primer, titulat ‘Cap a una nova relació entre el paisatge i el turisme’, està dirigit pels professors de la Universitat de València Emilio Iranzo García (Departament de Geografia) i Walesska Schlesinger (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats). El segon taller, ‘Hospitalitat: turisme ètic i responsable en el territori’, està coordinat per Domingo García Marzá, de la Universitat Jaume I. Finalment, els docents de la Universitat d'Alacant, Josep Ivars Baidal i Daniel Díez Santo, s'encarreguen d'impartir el mòdul ‘Cap a una nova estratègia turística a la Comunitat Valenciana’.

La primera d'aquestes jornades tindrà lloc dimecres que ve 21 de setembre a Cofrentes. Inauguraran la sessió, en el Balneari de Cofrentes, el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer; l'alcalde de Cofrentes, Salvador Honrubia; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla qui obrirà el simposi amb una conferència sobre la nova relació entre paisatge i turisme. A continuació se celebraran els tres tallers pràctics.

El vicerector Hermosilla ha posat l'accent en la continuïtat d'aquest programa formatiu que inicia a Cofrents la seua segona edició. “L'èxit de l'experiència anterior ha fet que es torne a seleccionar els mateixos 9 municipis. Però s'introdueix una novetat, doncs les jornades ja no només es dirigeixen als prenedors de decisions locals (tècnics, regidors i/o alcaldes), sinó que s'obrin a altres actors de la societat, a tots aquells que tinguen interès per aprendre sobre el turisme ètic i la planificació estratègica aplicada al sector”, explica Hermosilla.

El secretari autonòmic Francesc Colomer ha destacat que aquest programa és resultat d'una fructífera col·laboració entre el govern valencià i les universitats valencianes i ha assegurat que l'estratègia turística de l'Agència Valenciana del Turisme ha trobat “un excel·lent aliat en la col·laboració institucional de les universitats públiques valencianes, generadores de coneixement i innovació en matèries relacionades amb el sector turístic”.

Aquesta acció està organitzada per l'Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València en el marc del Conveni de Col·laboració subscrit per ambdues entitats en 2016 per al foment de la recerca i la innovació en el sector turístic valencià. Més informació en la web invattur.gva.es. i projeccio.uv.es.

INSCRIPCIONS