Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Arranca el programa de conferències ‘UNISOCIETAT Primavera 2017’ amb múltiples temàtiques

  • 28 de febrer de 2017
Arranca el programa de conferències ‘UNISOCIETAT Primavera 2017’ amb múltiples temàtiques

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial ha confeccionat un programa de ponències que se celebraran mensualment des de març a juny en totes les seus d’UNISOCIETAT: Benetússer, Cullera, Quart de Poblet, Massamagrell, l'Eliana, Gandia, Ontinyent, Paterna, Requena i Alzira. Les conferències són gratuïtes per a tota la ciutadania del municipi i el seu entorn.

Els alumnes d’UNISOCIETAT tenen l'oportunitat de complementar la seua formació a través d'aquest cicle de conferències multidisciplinari impartit per docents de la Universitat de València. Aquest programa és gratuït i obert a tota la ciutadania, per la qual cosa la resta dels veïns que encara no formen part d’UNISOCIETAT poden descobrir la importància de seguir formant-se al llarg de la seua vida i enriquir-se amb les aportacions i anàlisis que es duen a terme des de la Universitat de València en temes d'actualitat i interès general.

El cicle de primavera començarà l'1 de març a Benetússer. La professora Yolanda Picó (Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) tractarà la problemàtica dels contaminants emergents en el medi ambient i les seues implicacions per a la salut humana. Aquesta ponència se celebrarà a les 19:00 hores en el Centre Cultural ‘El Molí’ de Benetússer.

El dimecres 1 de març, el cicle de conferències ‘UNISOCIETAT Primavera 2015’ arribarà també a Unimajors Gandia, on Juli Peretó, doctor en Ciències Químiques i membre de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, oferirà una xarrada sobre Darwin en el Centre Internacional de Gandia.

El 21 març serà el torn d'Alzira. Els veïns interessats podran assistir a la Casa de la Cultura de la capital de la Ribera Alta, on tindrà lloc un conferència titulada ‘Pensament crític i qüestiones soci-científiques’, oferida per Jordi Solbes (Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials). El mateix dia 21, la professora Adoración Guamán (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social) explicarà en el Centre Cultural de Massamagrell el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP).

El 22 març, l'Auditori municipal de Cullera serà l'escenari de la ponència ‘El matrimoni a Espanya’, a càrrec de la professora Mª Elena Olmos (Departament de Dret Romano i Dret Eclesiàstic de l'Estat). Eixe mateix dia el Centre de Formació de Persones Adultes de l'Eliana acollirà la conferència de Jorge Català (Departament d'Història Moderna i Contemporània), que parlarà sobre les particions de Polònia al Segle XVIII. El Centre Internacional de Gandia també celebrarà una ponència el dia 22 de març,  la temàtica serà els ‘Microorganismes d’anar per casa’  i serà oferida per Hortensia Rico, vicedegana de la Facultat de Farmàcia.

La seu d’UNISOCIETAT de Quart de Poblet rebrà el 23 de març a la professora Paula Jardón (Departament de Didàctica i Organització Escolar) que impartirà la xarrada “Moros en la costa. Temps de pirateria en el Mediterrani”. La conferència se celebrarà en la Casa de la Cultura de Quart de Poblet.

El dia 30 març el cicle de primavera arribarà a Paterna i Ontinyent. El professor Carlos Ochando analitzarà el sistema de pensions i els seus efectes sobre l'equitat i el benestar en el ‘Centre Social de Campament’ de Paterna. El Centre Cultural de Caixa Ontinyent acollirà la conferència de Federico Pallardó (Departament de Fisiologia) titulada ‘Els aliments influeixen en els nostres gens. Consells d'alimentació i hàbits de vida’.

El cicle de conferències d’UNISOCIETAT, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb els ajuntaments d'Alzira, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet i Requena, i el recolzament financer de Caixa Popular i de Caixa Ontinyent (a la Vall d'Albaida). La seua finalitat és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que aglutinen entorn a 1.500 estudiants matriculats durant el curs 2016-2017.