Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Ciència, dret, medi ambient i historiografia en les conferències de UNISOCIETAT de desembre

  • 22 de desembre de 2016
Image de la noticia

Un total de 8 professors de la Universitat de València han impartit ponències al llarg del mes de desembre a Benetússer, Quart de Poblet, Paterna, Ontinyent, Requena, Massamagrell, l'Eliana i Alzira. Aquesta activitat complementària del curs acadèmic d’UNISOCIETAT és d'accés lliure i gratuït per a la resta de la ciutadania interessada de la localitat i el seu entorn.

El passat dimarts dia 20 es va celebrar a Alzira l'última conferència del mes de desembre del cicle d’UNISOCIETAT, que continuarà al gener en les 10 seus del programa amb nous col·loquis sobre temàtiques que tenen com a nexe comú el seu interès per a la societat valenciana. La xarrada del passat dimarts en la capital de la Ribera Alta, titulada ‘Oceans de llum que ens ofeguen’, va ser impartida per Ángel Morales Rubio (Departament de Química Analítica). El professor de la Universitat de València i cap d’iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial va explicar els efectes ambientals i sobre la salut humana de la pol·lució lumínica.

El dia 15 de desembre les conferències van tenir lloc en les seus d’UNISOCIETAT a Ontinyent, Paterna i Requena. El Centre Cultural de Caixa Ontinyent va acollir la ponència ‘Materials de futur a l'abast de la mà’, oferida per la professora Ana Cros Stotter (Departament de Física Aplicada). A Paterna, Salvador Garriges Mateo (Departament de Química Analítica) va abordar la relació entra la ciència i la cuina. I la professora Ángeles Solanes Corella (Departament de Filosofia del Dret i Política) va tractar la crisi de la democràcia en la seu de Requena.

Les localitats de Benetússer i l'Eliana també van tenir conferències el dia 14 de desembre. A Benetússer, el centre cultural ‘El Molino’ fou l'espai triat per a albergar la xarrada ‘Republicans vençuts: dels camps de refugiats francesos a Mauthausen-Gusen (1939-1945)’, que va impartir el professor Marc Baldó Lacomba (Departament d'Història Moderna i Contemporània). L'Eliana va acollir la ponència ‘Una química sense laboratoris?’, oferida per Ignacio Nebot Gil (Departament de Química Física).

A Massamagrell, el 13 de desembre, la geògrafa Mª José Estrela Navarro (Departament de Geografia) va explicar els efectes del canvi climàtic en el Mediterrani i els esdeveniments meteorològics extrems. També sobre geografia va tractar la conferència d’UNISOCIETAT-Quart de Poblet que va tenir lloc l'1 de desembre. El professor del Departament de Geografia i cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Joan Carles Membrado, va oferir la conferencia ‘Recuperació del paisatge perdut de l'Horta de València a través de la toponímia’.

El cicle de conferències d’UNISOCIETAT, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb la col·laboració dels ajuntaments d'Alzira, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet i Requena, i el recolçament financer de Caixa Popular i de Caixa Ontinyent (a la Vall d'Albaida). La seua finalitat és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que aglutinen entorn de 1.500 estudiants matriculats durant el curs 2016-2017.