Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

L'exposició “Les festes tradicionals del territori valencià” s'exhibeix a Ontinyent

  • 15 de setembre de 2017
L'exposició “Les festes tradicionals del territori valencià”

La inauguració se celebra avui, divendres 15 de setembre, en la Casa de la Cultura d'Ontinyent. Aquesta mostra repassa les singularitats comarcals del patrimoni festiu de la Comunitat Valenciana a través de 34 panells il·lustratius.

 

L'acte d'inauguració en la capital de la Vall d'Albaida, que se celebra a les 13:00 hores, comptarà amb la participació del vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i autoritats de l'ajuntament d'Ontinyent. Els interessats poden visitar l'exposició ‘Festes Tradicionals del Territori Valencià’ de dilluns a diumenge, en horari de 13:00 a 20:00 hores, fins al 29 de setembre en la Casa de la Cultura d'Ontinyent.

Aquesta mostra pretén acostar a la societat local valenciana el patrimoni festiu del nostre territori a través de textos explicatius, mapes i material gràfic cedit pels diferents ajuntaments, institucions i associacions. Els textos que acompanyen els 34 panells han sigut elaborats per l'equip tècnic de la Unitat de Suport d'aquest Vicerectorat a partir dels 4 volums de la publicació ‘Calendari de Festes de la Comunitat Valenciana’, un projecte dirigit en el seu moment per Antonio Ariño i Vicente L. Salavert (Universitat de València).

Aquesta exposició, que és resultat del treball conjunt i la col·laboració amb les entitats locals, naix a iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i es materialitzen gràcies al patrocini de Caixa Popular i la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria de Educació, Investigació, Cultura i Esport.

La col·lecció, que es va presentar en Alaquàs en el mes de juny i es va exposar a Requena durant el període estival, continuarà per les nostres comarques amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania el patrimoni festiu del que disposa el territori valencià. En concret, una vegada finalitzada la seua estada a Ontinyent el 29 de setembre, s'exposarà a Gandia, Benetússer, Bunyol, l'Eliana, Paterna, Algemesí, Canals i Bétera.

 

Llista d'enllaços: