Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

L'exposició ‘Recursos Territorials Valencians’ conclou la seua itinerància en Xátiva

  • 27 de març de 2017
Image de la noticia

Dimecres 29 de març arriba a la Casa de la Cultura de Xàtiva aquesta mostra composta per més d'un centenar de mapes que representen gran part dels recursos ambientals, humans, econòmics, patrimonials i socials que es disposen en la província de València. Aquesta exposició cartogràfica combina panells amb cartografia, comentaris temàtics i projeccions audiovisuals sobre el relleu valencià.

Aquesta exposició itinerant, integrada per més d'un centenar de mapes, ha passat per València, Requena, Ontinyent, Cullera, Llíria, Ayora, Anna, Alzira i Sagunt. Conclou el seu itinerari a Xàtiva, on romandrà oberta al públic en la Casa de la Cultura des del 29 de març fins a l'11 d'abril, on els interessats i interessades podran visitar-la de dilluns a diumenge en horari de 13:00 a 20:00 hores.

La col·lecció, centrada en aquells elements que potencialment poden ser motor del desenvolupament econòmic de la província de València, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb el patrocini i col·laboració de la Diputació de València. Es tracta d'una obra coral, fruit de l'esforç i treball col·lectiu, en la qual han participat més de cinquanta professors i professores de la Universitat de València, concretada mitjançant la labor del dissenyador Diego Ruiz de la Torre, més conegut com MacDiego, i la col·laboració de Paco Roca.

L'origen de l'exposició es troba en la publicació ‘Atles dels recursos territorials valencians’, editada en 2015 per la Universitat de València. Segons el vicerector Hermosilla, aquesta iniciativa configura “un instrument del diagnòstic singularitzat dels espais valencians i al mateix temps constitueix un producte acadèmic de divulgació científica que facilitarà a la ciutadania el coneixement detallat del territori valencià i les seues potencialitats”.