Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Les jornades del programa ‘Benestar, Formació, Territori’ de la Universitat de València continuen al setembre

  • 13 de setembre de 2016
Les jornades del programa ‘Benestar, Formació, Territori’ de la Universitat de València continuen al setembre

Aquest programa formatiu, fruit d'un conveni entre la Universitat de València i la Diputació, reprèn la seua activitat després del període vacacional. Xàtiva (La Costera) acollirà un simposi sobre economia social i cooperativisme el pròxim 16 de setembre. Aquest cicle formatiu preveu la realització de 14 jornades en el territori valencià.

La jornada de Xàtiva se celebrarà en la Casa de la Cultura de la localitat el proper divendres 16 de setembre. A l'acte d'inauguració assistiran l'alcalde Roger Cerdà; la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla.

Els professors Pilar Alguacil (Departament de Dret Financer), Mª José Vañó (Dret Mercantil) i Salvador Montesinos (Dret Financer) participaran en la taula redona. Els docents explicaran per què constituir una cooperativa i com fer-ho, i exposaran exemples de pràctiques d'èxit. D'altra banda, analitzaran les fórmules de col·laboració de l'Ajuntament en aquestes cooperatives, ja siga a través de contractació pública o d'ajudes i incentius fiscals.

La coordinadora d'aquest bloc temàtic, la professora Pilar Alguacil, ha explicat que aquestes jornades estan obertes al públic en general i poden ser d'especial interès per a docents, tècnics municipals, associacions, estudiants o responsables polítics ja que el cooperativisme és una “fórmula d’empreniment idònia per a l'autoocupació col·lectiva, que a més genera clars efectes de cohesió social i territorial”.

Aquestes jornades s'inscriuen en el programa formatiu ‘Benestar, Formació, Territori’, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València. El programa està conformat per un cicle de 14 jornades formatives que es realitzaran en diversos municipis de la província de València mitjançant taules redones dividides en tres blocs temàtics:

El mòdul sobre ‘Economia social i cooperativisme’ va començar a Yátova el 8 de juliol, continua a Xàtiva el dia 16, i les següents localitats seran Requena (20 de setembre), Titagües (30 de setembre) i Villar del Arzobispo (data per determinar). La professora Paz Lloria (Dret Penal) coordinarà el bloc sobre ‘Ciberassetjament’, que se celebrarà a Quart de Poblet (14 d'octubre), Gandia (18 d'octubre), Ontinyent (25 d'octubre), Sueca (28 d'octubre), Algemesí (4 de novembre) i Llíria (8 de novembre). Finalment, les taules redones sobre ‘Immigració’, coordinades per Belén Cardona (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social) i Javier de Lucas (Director de l'Institut Interuniversitari de Drets Humans), tindran lloc a Mislata (23 de setembre), Burjassot (27 de setembre) i Faura (4 d'octubre).

Inscripcions